WRC2-verdensmester Jan Kopecký tester KODIAQ RS

15. ledna 2019
Racing-esset har klare meninger om hva han forventer av en bil. Så hva synes han om nye KODIAQ RS etter å ha testet den på racing-banen?

På "jobb" kjører han WRC2-vinnerbilen FABIA R5, men til hverdagsbruk foretrekker han den raskeste versjonen av OCTAVIA -  RS 245 . Selv mener han at god håndtering er noe av det viktigste ved en bil - i tillegg til muligheten for trygt å kunne gjennomføre forbikjøringer når det er nødvendig.


“Personlig assosierer jeg SUV-er med offroad-kjøring, men jeg skjønner godt at de kan være et smart valg for familier som ønsker en praktisk bil med komfort og mye plass også.”

Kopecký fikk satt den sportslige familie-SUV-en skikkelig på prøve - både på glattkjørings- og racingbanen. Etter gjennomført test kunne han konstatere at det sannsynligvis blir en  KODIAQ RS  på han neste gang.

“Jeg ble veldig overasket over kjøreegenskapene på asfaltkjøring. Håndteringen er selvsikker, bilen respondere raskt og er garantert mye mer sportslig enn jeg hadde regnet med. Den har mer enn nok kraft og du sitter veldig godt bak rattet. Det er rett og slett en skikkelig gjennomført bil.”

“Jeg liker tilgangen til ekstra kraft når det trengs. Jeg kan se for meg forbikjøring av lastebiler kjapt og sikkert" Understellet er fast, velbalansert og bilen krenger nesten ikke.”

KODIAQ RS gjør lite for å skjule sine sportslige egenskaper. Den kraftige 2.0 twin-turbo biTDI-motoren gir 240 hk og dreiemoment på 500Nm. Kraften til 4x4 firehjulstrekk-systemet fordeles av en 7-trinns DSG girkasse. Standardutstyr inkluderer bl.a. adaptivt understell og sportsseter. Bilen akselererer fra 0 til 100 på 6,9 sekunder og har en topphastighet på 221 km/t.

Jan Kopecký

Jan Kopecký (født i Tsjekkia 28. januar 1982) er en profesjonell racing-sjåfør som har vært en del av teamet til ŠKODA Motorsport siden 2009. Han har tatt flere store titler. Bl.a. WRC2 Champion 2018, Asia-Pacific Rally Champion 2014, European Rally Champion 2013, i tillegg til flere titler i Czech Rally Championship.

ŠKODA KODIAQ RS

Vår kraftigste SUV.

Siste nytt