ŠKODA KODIAQ I NY OPPGRADERT VERSJON

13. dubna 2021

Rundt fire år etter at ŠKODA lanserte sin første SUV, oppgraderer den tsjekkiske bilprodusenten verdenssuksessen KODIAQ. Det karaktersterke designet er videreutviklet, med forbedret aerodynamikk. For første gang inneholder tilbehørslisten til den store SUV-en, som også kan levers som syvseter, frontlykter med «Full LED Matrix»-teknologi

MØT DEN NYE KODIAQ-FAMILIEN

Nytt frontdesign

Som et resultat av ŠKODAs videreutvikling av sitt designspråk, fremstår KODIAQ nå som enda mer karaktersterk. Den oppgraderte modellen blir tilgjengelig i utstyrsnivåene «Ambition» og «Style». Disse vil ha nye aluminiumsdetaljer foran og bak, som gir dem forsterket offroad-preg. Den nye fronten, med forhøyet panser og en nydesignet, mer oppreist ŠKODA-grill, fremhever også den markante fremtoningen til KODIAQ. Nye KODIAQ vil også leveres som L&K, SPORTLINE, og som RS-utgave.

Full LED Matrix

Den store SUV-en vil for første gang få frontlykter i «Full LED Matrix»-teknologi. Nye aluminiumsfelger i opptil 20-tommers størrelse fremhever bilens dynamikk og slående utseende. Spesielle aero-hjul, det nye designet av front- og bakstøtfanger, en ny hekkspoiler og luftslisser på siden av bakvinduene – alt sammen bidrar til bedre aerodynamikk, og dermed lavere CO2-utslipp. KODIAQ RS får nå en spesielt utformet støtfanger foran, som fremhever det dynamiske designet ytterligere.

Innvendige nyheter – og ergonomiske seter for første gang

ŠKODA løfter inntrykket innvendig til nye høyder med nye dekordetaljer, mulighet for kontrastsøm i dashbord og dørpaneler, og nye funksjoner for ambientbelysingen. For første gang kan den store SUV-en leveres med ergonomiske, perforerte skinnseter, med elektrisk justering, ventilasjon og massasjefunksjon.


Til utstyrsversjonene «Ambition» og «Style» kan det velges Eco-seter, som har setetrekk av høy kvalitet fra veganske, resirkulerte materialer. CANTON-lydanlegget med 575 watt (tilvalg) har nå hele ti høytalere, mot åtte tidligere. Disse kommer i tillegg til den sentralmonterte høyttaleren i dashbordet, og subwooferen i bagasjerommet.

Plassmester

Med en totallengde på 4,70 meter, er plassforholdene i KODIAQ spesielt imponerende. Den kan også velges med en foldbar, tredje seterad, slik at den kan frakte syv passasjerer.

Ny bensinmotor i KODIAQ RS

Den sportslige toppmodellen KODIAQ RS får ikke bare en visuell oppgradering, men også en ny motor: 2,0 TSI-motoren som yter 245 hk. Det er 5 hk mer enn forgjengerens biturbo diesel. Samtidig er TSI-motoren 60 kg lettere enn TDI-motoren. Kombinert med den nye 7-trinns DSG-girkassen, som er 5,2 kg lettere, gir dette en bedre totalytelse.


Bensinmotorene 1,5 TSI 150 hk og 2,0 TSI 190 hk, og 2,0 TDI-motorene som yter 150 hk og 200 hk, kommer også fra Volkswagengruppens nyeste EVO-generasjon. Det gir bedre drivstofføkonomi og lavere CO2-utslipp. Dieselmotorene har også inntil 80% NOx-utslipp.


Nye ŠKODA KODIAQ blir tilgjengelig i Norge fra sensommeren 2021.


HØYDEPUNKTER

VIDEO FRA VERDENSPREMIEREN

Siste nytt