Populær biltype

Etterspørselen etter SUV-er har vært økende de siste årene, og utgjør en betydelig del av det norske bilmarkedet. Dette skyldes flere faktorer, inkludert allsidighet, høy bakkeklaring og evne til å takle varierende veiforhold, noe som er spesielt viktig i et land med krevende vær og terreng som Norge. SUV-er appellerer også til nordmenns interesse for friluftsliv og aktiviteter som skigåing og turer i fjellet, da de gir god plass til både passasjerer og utstyr.

Fordeler med en SUV

1. Romslighet
SUV-er er som oftest ekstra romslige, som gjør dem til et godt valg for familier eller de som ofte trenger ekstra plass til bagasje eller utstyr.

2. Høy sitteposisjon
I en SUV har du god oversikt over det som skjer foran deg. God sitteposisjon gir deg bedre oversikt over trafikkbildet. Dette kan være spesielt nyttig i travle bygater eller ved navigering i ukjent terreng..

3. God framkommelighet
Høy bakkeklaring gjør ofte en SUV ekstra godt egnet for å ferdes i ulendt terreng, slik som dårlige grusveier eller snødekte fjellveier.

4. Sikkerhet
SUV-er er kjent for å tilby høy sikkerhet takket være størrelse, vekt, og moderne sikkerhetsfunksjoner. I tillegg kommer mange modeller med en rekke sikkerhetsfunksjoner som aktivt jobber for å forhindre eller redusere skader i tilfelle av en ulykke.

5. Komfort
Mange SUV-er tilbyr behagelig en kjøreoppplevelse med god støtdemping og lavt støynivå.

6. Enkel inn-og utstigning
I en SUV er innstigningen høyere. Dette gjør det enklere og mer komfortabelt å komme seg inn og ut av bilen, noe som kan være spesielt nyttig for familier med små barn som skal inn og ut av barneseter, eller for de som har med seg bagasje.

Er SUV en familiebil?

Absolutt, takket være romslighet, sikkerhet, og komfort, er SUV-er utmerket egnet som familiebiler, tilbyr god plass for både passasjerer og bagasje, ideelle for alt fra daglig bruk til lengre turer.

Hvilken SUV skal jeg velge?

Škoda tilbyr i dag tre ulike SUV-modeller som alle kan bestilles i utstyrsversjoner tilpasset ditt behov. EnyaqEnyaq Coupé (elektriske) og Kodiaq (diesel/bensin). Alle modellene har svært god plass, romslig bagasjerom og kan bestilles med 4x4 firehjulstrekk.

Enyaq

Elektrisk romslig familie-SUV med lang rekkevidde og stort bagasjerom.

Enyaq har en rekkevidde på inntil 556 km, bagaserom på hele 585 liter, tilbys med 4x4 firehjulstrekk, tilhengerfeste, takstativ og mange smarte løsninger.

Enyaq Coupé

Sportslig, aerodynamisk og elegant design.

Enyaq Coupé har de samme gode egenskapene som Enyaq, men med en skrå taklinje og stort panoramaglasstak som gjør utseendet ekstra sportslig og elegant. Bagasjerom på 570 liter, rekkevidde opptil 542 km (RS) og 4x4 firehjulstrekk som standard.

Kodiaq

Stor kraftig offroad-SUV med mulighet for 7 seter.

4,7 meter lang diesel/bensin-SUV med ekstra høy sittestilling, mulighet for 7 seter, firehjulstrekk og klasseledende bagasjerom.

Elroq

Elektrisk kompakt-SUV med god plass og mange smarte løsninger.

Elroq er Skodas nye elektriske kompakt-SUV som størrelsesmessig legger seg rett under Enyaq. Modellen har forventet lansering mot slutten av 2024.

Velge en SUV eller stasjonsvogn?

Hovedforskjellen ligger i design og funksjonalitet. SUV-er tilbyr vanligvis høy bakkeklaring, romslig interiør og har ofte firehjulstrekk for bedre ytelse i krevende terreng. Stasjonsvogner kan ha bedre drivstofføkonomi, mer sportslige kjøreegenskaper og mer kompakt design hovedsakelig tilpasset kjøring på asfalterte veier.

Hva er en SUV?

SUV, som står for "Sports Utility Vehicle", blander egenskaper fra ulike biltyper i et sporty og robust design. Opprinnelig for terrengkjøretøy, har SUV-begrepet utvidet seg til å inkludere biler med høy sittestilling og solid utforming, inkludert de uten firehjulsdrift. Škodas SUV-serie speiler denne mangfoldigheten ved å tilby funksjonelle, stilige modeller som møter dagens krav til mobilitet.

På jakt etter en annen biltype?

Hvis det ikke er en SUV du er ute etter, kan du også utforske vårt utvalg av romslige stasjonsvogner.

Siste nytt