Hvilken SUV passer best?

Škoda tilbyr tre ulike SUV-modeller som alle kan bestilles i utstyrsversjoner tilpasset ditt behov. EnyaqEnyaq Coupé (elektriske) og Kodiaq (diesel/bensin). Alle modellene har svært god plass, romslig bagasjerom og kan bestilles med 4x4 firehjulstrekk.

Enyaq

Elektrisk romslig familie-SUV med lang rekkevidde og stort bagasjerom.

Enyaq har en rekkevidde på inntil 556 km, bagaserom på hele 585 liter, tilbys med 4x4 firehjulstrekk, tilhengerfeste, takstativ og mange smarte løsninger.

Enyaq Coupé

Sportslig, aerodynamisk og elegant design.

Enyaq Coupé har de samme gode egenskapene som Enyaq, men med en skrå taklinje og stort panoramaglasstak som gjør utseendet ekstra sportslig og elegant. Bagasjerom på 570 liter, rekkevidde opptil 542 km (RS) og 4x4 firehjulstrekk som standard.

Kodiaq

Stor kraftig offroad-SUV med mulighet for 7 seter.

4,7 meter lang diesel/bensin-SUV med ekstra høy sittestilling, mulighet for 7 seter, firehjulstrekk og klasseledende bagasjerom.

Elroq

Elektrisk kompakt-SUV med god plass og mange smarte løsninger.

Elroq er Skodas nye elektriske kompakt-SUV som størrelsesmessig legger seg rett under Enyaq. Modellen har forventet lansering mot slutten av 2024.

Hva betyr SUV?

SUV står for "Sports Utility Vehicle" og er en biltype som kombinerer egenskapene til flere forskjellige typer kjøretøy. Biltypen er som oftest designet med et ekstra sportslig og robust utseende.

Opprinnelig ble betegnelsen SUV brukt om terrengkjøretøy, men med SUV-ens økende popularitet, har betegnelsen også blitt utvidet til å inkludere andre typer biler, også modeller uten firehjulsdrift, men med fellestrekk som robust design og høyere sittestilling.

Hvorfor velge SUV?

SUV-er har blitt stadig mer populære, spesielt blant familier. Her er fem gode grunner til å velge en SUV:

God plass
SUV-er er som oftest ekstra romslige, som gjør dem til et godt valg for familier eller de som ofte trenger ekstra plass til bagasje eller utstyr.

Høy sitteposisjon
SUV-er har som oftest høyere sittestilling som gir ekstra god oversikt over veien og omgivelsene.

Sportslig og robust utseende
Mange tiltrekkes av det sportslige og robuste utseendet til en SUV, som inviterer til en aktiv livsstil.

Høy sikkerhet
SUV-er er kjent for å tilby høy sikkerhet takket være størrelse, vekt, og moderne sikkerhetsfunksjoner. I tillegg kommer mange modeller med en rekke sikkerhetsfunksjoner som aktivt jobber for å forhindre eller redusere skader i tilfelle av en ulykke.


Komfort og bekvemmelighet
Den høye innstigningen i en SUV gjør det enklere og mer komfortabelt å komme seg inn og ut av bilen, noe som kan være spesielt nyttig for familier med små barn eller for de som har mye bagasje å håndtere.

Så, om du er ute etter en bil med god plass, god oversikt, fremkommelighet, høy sikkerhet og komfort, kan en SUV være et bra valg.

På jakt etter en annen biltype?

Hvis det ikke er en SUV du er ute etter, kan du også utforske vårt utvalg av romslige stasjonsvogner.

Siste nytt