Lidenskap for sykling siden 1895

Visste du at Škodas over 120 år lange historie startet med sykler? Selskapets to grunnleggere Vaclav Laurin och Vaclav Klement begynte med produksjon og salg av sykler i hjembyen Mlada Boleslav i Tsjekkia i 1895. Få år etter så den første motoriserte sykkelen dagens lys. Reisen fortsatte videre fra to til fire hjul og på samme sted. Og der historien startet, bygges fremdeles majoriteten av alle Škodaer.

Vi støtter sykkelbegivenheter

Mye har skjedd siden 1895, men lidenskapen for sykling er den samme. Vi elsker sykler. En enkel maskin med grenseløse muligheter der presisjon og smarte løsninger er mer avgjørende enn brutal effekt.

Vår historie og lidenskap for sykling er også grunnen til at vi hvert år støtter flere av verdens største sykkelbegivenheter som Tour de France og Giro di´Italia i tillegg til lokale arrangementer som Tour of Norway for Kids - barnas eget sykkelritt.

Škoda og Tour de France

21 år som offisiell partner

2024 er 21. året på rad som Škoda er stolt hovedsponsor for Tour de France - verdens tredje mest populære sportsbegivenhet. Opptil 15 millioner mennesker deltar som tilskuere langs veien og ytterligere to milliarder mennesker fra over 200 land følger løpet på TV.

Tour of Norway for Kids

Škoda er stolt sponsor av Tour of Norway for kids - Barnas eget sykkelritt. Arrangementet som ble startet i 2005 av Norges Cykleforbund og lokale sykkelklubber, er et årlig landsdekkende sykkelarrangement for barn (0 – 14 år) med idrettsglede i fokus. Konkurransene er uhøytidelige og blir arrangert i smårunder/korte distanser. Det er helt gratis å delta og alle som er med får premier og diplom.

Siste nytt