EN UNIK HISTORIE

Helt siden bilindustriens pionertid har ŠKODA ligget i forkant og stadig kommet med nye oppfinnelser og banebrytende teknologi. Interessen for mobilitet og tekniske løsninger gav seg først uttrykk i sykler, deretter motorsykler og etter hvert biler. Bli med på en fascinerende reise gjennom ŠKODAs historie fra bedriften ble startet i 1895 og fram til i dag, og få et innblikk i en rikholdig arv full av flotte biler og spennende øyeblikk.

Se tidslinje over modeller

Har du lyst til å ta ŠKODAs modeller fra 1895 til i dag i nærmere øyesyn?

ŠKODA-logoens utvikling

Bli kjent historien bak ŠKODAs logo.

Ta en virtuell kjøretur

Lyst til å kjøre en runde i 1930-tallets Praha i en lekker L&K ŠKODA 110?

ŠKODAS GRUNNLEGGERE

Det fruktbare samarbeidet mellom Václav Laurin og Václav Klement og bedriften de startet sammen, la grunnlaget for selskapets fremtidige suksess.

LAURIN & KLEMENT

ŠKODAs historie begynner i 1895 med de to grunnleggerne Václav Laurin og Václav Klement. Foruten å dele fornavn og ha en forkjærlighet for sykling har de en annen egenskap til felles: oppfinnerånd.

HVORDAN DET HELE BEGYNTE

MILEPÆLENE SOM HAR DEFINERT OSS

Gjennom selskapets historie har det vært en rekke gjennombrudd som har drevet utviklingen fremover og staket ut kursen videre. Her gir vi deg et innblikk og viser deg alle modellene vi har laget i årenes løp.

TA PLASS BAK RATTET

Ta deg en tur i en ŠKODA av fin gammel årgang! Bli med oss tilbake i tiden og ta plass bak rattet i en L&K ŠKODA 110. Du kan vente deg en flott kjøretur rundt i det historiske Praha, der du får servert mange interessante fakta – ikke bare om bilen du sitter i.

OVER 100 ÅR MED MOTORSPORT

Siden produksjonen startet i Mladá Boleslav i 1895, har selskapet latt verden oppleve en rekke motorsportlegender, minneverdige seire og uforglemmelige modeller. Ta en kikk på noen av milepælene i ŠKODAs motorsporthistorie.

ALT OM ŠKODAS MOTORSPORTH

NYERE HISTORISKE MODELLER

ŠKODAs moderne historie startet i 1991, da merket ble innlemmet i Volkswagen-konsernet. På den tiden var den første av merkets moderne modeller, nemlig FAVORIT, allerede i salg, og ŠKODA var på god vei til å bli en suksessrik moderne bilfabrikant. Ta en nærmere kikk på denne og andre modeller som har blitt produsert gjennom tidene.

ŠKODA Museum

Opplev ŠKODAs historie på museet vårt i Tsjekkia, der du kan se helt nye og futuristiske konseptbiler side om side med ikoniske historiske modeller og samtidig besøke en av våre fabrikker for å se hvordan bilene våre blir produssert.

Siste nytt