En unik historie

Helt siden bilindustriens pionertid har Škoda ligget i forkant og stadig kommet med nye oppfinnelser og banebrytende teknologi. Interessen for mobilitet og tekniske løsninger gav seg først uttrykk i sykler, deretter motorsykler og etter hvert biler. Bli med på en fascinerende reise gjennom Škodas historie fra bedriften ble startet i 1895 og fram til i dag, og få et innblikk i en rikholdig arv full av flotte biler og spennende øyeblikk.

Laurin & Klement

Škodas historie begynner i 1895 med de to grunnleggerne Václav Laurin og Václav Klement. Foruten å dele fornavn og ha en forkjærlighet for sykling har de en annen egenskap til felles: oppfinnerånd.

Hvordan det hele begynte

Over 100 år med motorsport

Siden produksjonen startet i Mladá Boleslav i 1895, har selskapet latt verden oppleve en rekke motorsportlegender, minneverdige seire og uforglemmelige modeller. Ta en kikk på noen av milepælene i Škodas motorsporthistorie.

Finn ut mer

Historien bak Škoda-logoen

HistorienDesign
Fra sykkelhjul med lindeblad-girlander til pil med vinger
Hvordan ble Škoda-logoen til?

Škoda Museum

Opplev Škodas historie på museet vårt i Tsjekkia, der du kan se helt nye og futuristiske konseptbiler side om side med ikoniske historiske modeller og samtidig besøke en av våre fabrikker for å se hvordan bilene våre blir produssert.

Siste nytt