ŠKODA AUTO

EN UNIK HISTORIE

Helt siden bilindustriens pionertid har ŠKODA ligget i forkant og stadig kommet med nye oppfinnelser og banebrytende teknologi. Interessen for mobilitet og tekniske løsninger gav seg først uttrykk i sykler, deretter motorsykler og etter hvert biler. Bli med på en fascinerende reise gjennom ŠKODAs historie fra bedriften ble startet i 1895 og fram til i dag, og få et innblikk i en rikholdig arv full av flotte biler og spennende øyeblikk.

Se tidslinje over modeller

Har du lyst til å ta ŠKODAs modeller fra 1895 til i dag i nærmere øyesyn?

Finn ut mer

ŠKODA-logoens utvikling

Bli kjent historien bak ŠKODAs logo.

Finn ut mer

Ta en virtuell kjøretur

Lyst til å kjøre en runde i 1930-tallets Praha i en lekker L&K ŠKODA 110?

Finn ut mer

ŠKODAS GRUNNLEGGERE

Det fruktbare samarbeidet mellom Václav Laurin og Václav Klement og bedriften de startet sammen, la grunnlaget for selskapets fremtidige suksess.

MILEPÆLENE SOM HAR DEFINERT OSS

Gjennom selskapets historie har det vært en rekke gjennombrudd som har drevet utviklingen fremover og staket ut kursen videre. Her gir vi deg et innblikk og viser deg alle modellene vi har laget i årenes løp.

NYERE HISTORISKE MODELLER

ŠKODAs moderne historie startet i 1991, da merket ble innlemmet i Volkswagen-konsernet. På den tiden var den første av merkets moderne modeller, nemlig FAVORIT, allerede i salg, og ŠKODA var på god vei til å bli en suksessrik moderne bilfabrikant. Ta en nærmere kikk på denne og andre modeller som har blitt produsert gjennom tidene.

ŠKODA Museum

Opplev ŠKODAs historie på museet vårt i Tsjekkia, der du kan se helt nye og futuristiske konseptbiler side om side med ikoniske historiske modeller og samtidig besøke en av våre fabrikker for å se hvordan bilene våre blir produssert.

Siste nyheter

Alle nyheter