Hva er «over the air»-oppdateringer?

Bilen din har innebygd programvare, akkurat som datamaskinen eller smarttelefonen din. Programvareoppdateringer som installeres trådløst, holder bilens programvare oppdatert. Oppdateringene forbedrer bilens egenskaper og ytelse, og de kan også inneholde nye funksjoner.

Hvorfor bør jeg oppdatere programvaren?

Hold bilen oppdatert og godta tilgjengelige programvareoppdateringer med forbedringer og nye funksjoner. Oppdateringer som tilbys trådløst «over the air», installeres raskt og enkelt.

Hvordan fungerer «over the air»-oppdateringer?

Elbilen laster ned oppdateringer automatisk i bakgrunnen. Vi anbefaler at du parkerer bilen hjemme før du installerer oppdateringen.

Begrensninger mens oppdateringen installeres

Oppdateringer hos din Škoda-forhandler

ME 3.2

Škoda Enyaq programvareoppdatering

ME 3.7

Škoda Enyaq programvareoppdatering

Vanlige spørsmål


  1. Bilen må være online. Når tenningen er på, sjekk at lyset i SOS-modulen i takkonsollen lyser. Når den lyser, er bilen 'online' og kan kommunisere med Škoda-servere.

  2. Primærbruker må være aktivert. Sørg for at din Škoda har en registrert primær bruker. Hvis du ikke har gjort det ennå, legg til bilens chassisnummer i din garasje i MyŠkoda-appen og følg stegene.

  3. Mobildekning. Siden trådløse oppdateringer leveres via mobilnettet, er det viktig med god dekning for at oppdateringen skal kunne installeres. Hvis mobildekningen blir begrenset etter at prosessen har startet, gjenopprettes oppdateringen automatisk når bilen har dekning igjen. Du kan kontrollere bilens signalstyrke på skjermen til infotainmentsystemet.

Det kan du ikke. Selv om nedlastingen er fullført, trenger du dekning når oppdateringen installeres. Hvis du for eksempel parkerer bilen i en garasjekjeller, er det ikke sikkert at oppdateringen kan installeres. Bilen må ha dataforbindelse.

Høyenergibatteriet må være ladet til minst 50 prosent før installeringen starter.

Du kan ikke lade bilen mens oppdateringen installeres. Avslutt ladingen (hvis du lader), og installer deretter oppdateringen. For at den trådløse oppdateringen skal kunne installeres, må ladenivået være minst 50 prosent.

Det kan du ikke, men du kan utsette oppdateringen. Det gjør du ved å trykke på Avbryt på infotainmentskjermen når du blir spurt om du vil installere programvareoppdateringen. Hvis du ombestemmer deg, kan du starte oppdateringen fra avskjedsskjermbildet.

Når du slår av bilen, ser du meldingen på avskjedsskjermbildet.

Hvis programvareoppdateringen fortsatt er tilgjengelig, får du en melding i bilen, slik at du kan starte installeringen på nytt. Hvis du ikke får en slik melding, kan du kontakte din Škoda-forhandler for å få hjelp.

Oppdateringer rulles ut gradvis. Du får en melding i bilen når du kan installere oppdateringen.

For Enyaq iV forklares de nye funksjonene i informasjonen om oppdateringen. Den finner du under Mer informasjon på infotainmentskjermen før og etter at oppdateringen er fullført.

Av og til forbedrer programvareoppdateringer bare funksjoner eller systemer som arbeider i bakgrunnen.

Annet


Det gjør det ikke. Alle «over the air»-oppdateringer er gratis for kundene våre.

Nei, bilens garanti påvirkes ikke.

For å kunne utføre en trådløs oppdatering må Škoda registrere bilens understellsnummer (VIN) og status for tilkobling og programvare, og du må gi samtykke til å laste ned og installere programvaren. Škoda samler ikke inn andre personopplysninger i forbindelse med dette.

Škoda bruker denne informasjonen til å:
(a) kontrollere at riktig programvare lastes ned, og at installeringen blir fullført
(b) registrere hvilken programvare som er installert i bilen
(c) dokumentere hovedbrukerens samtykke til OTA-oppdateringen

Škoda bruker disse opplysningene i henhold til personvernerklæringen: https://www.skoda-auto.com/other/personal-data