– HVA, ER VI DE FØRSTE I VERDEN?!

22. dubna 2021

Familien Espelund Talsæte i Moss fikk utlevert et av de første eksemplarene av ŠKODA ENYAQ iV – og bilen de frem til da bare hadde sett digitalt, overrasket på flere områder.

Imponert over bagasjerommet

– Jeg hadde jo hørt at den var stor, men i praksis er den faktisk enda større. Det overrasket meg. Jeg er spesielt fornøyd med bagasjerommet, jeg fikk nesten sjokk da jeg åpnet bakluka, sier Silje Talsæte.

Hun og samboeren Øyvind Espelund har lenge tenkt på å gå over til helelektrisk bil. Til nå har de derimot ikke funnet noen familievennlige alternativer i riktig prisklasse, som også har tilstrekkelig rekkevidde.

Det fant de i ŠKODA ENYAQ iV. Derfor var paret blant de første i Norge til å reservere nye ENYAQ iV. Og det, kombinert med at tilfeldighetene falt ned til deres fordel hos Nordlie Auto i Moss, gjorde at familien på fire faktisk ble blant de aller første i verden som fikk en ENYAQ iV ulevert.

Første møtet

Tirsdag 20. april ankommer familien på fire til avtalt tid kl. 15.00. Den Covid-vennlige overleveringen skjer utendørs. Nøkler og informasjon ligger allerede klart i bilen, med salgssjef Marius Thoresen på foreskrevet avstand.

– Jeg synes den er kul foran, litt mer sportslig, liksom, sier Silje idet hun møter sin ENYAQ iV for første gang.

Små og store på oppdagelsesferd

Den første tiden med en helt ny bil blir som en liten oppdagelsesferd, spesielt når barna får lov til å være med. Den yngste på snart 3 år vil helst sitte foran, med den eldste på snart 5 år i passasjersetet. Det jo så kult å holde i rattet, og den store og stilige skjermen som er her!

– Betjeningen virker intuitiv, synes jeg. Jeg tror vi kan finne ut av det meste bare ved å trykke og prøve oss fram, sier Silje etter å ha prøvd førerplassen.

Og da barna oppdager at stemmestyringen, assistenten «Laura», snakker norsk, tar ivreren helt av: «SÅ kult!!», er meldingen fra baksetet.

– Men det første jeg la merke til, var faktisk den gode plassen mellom setene. Her er det jo praktisk å ha vesken eller lignende, sier Silje.

– Dette er en av mange fordeler i ENYAQ iV, siden den er bygget som en elbil fra bunnen av. Den tradisjonelle tunellen mellom setene er borte, og denne plassen har ŠKODA utnyttet smart, skyter Marius Thoresen inn. 

Også plass til bestemor

I baksetet finner femåringen solgardiner til vinduene, og blir i ekstase når hun oppdager klappbordet på forseteryggen.

– Mamma, mamma – jeg har eget bord!

Med to barn i barnesetealder er plassen i baksetet også et viktig poeng, og her imponerer ENYAQ.

– Det er jo faktisk mulig å få plass til bestemor mellom barnesetene her. Det er genialt, for da slipper vi å kjøre to biler når hun skal være med, sier Silje.

– ŠKODA har jo alltid vært rommelige og familievennlige biler, men når jeg også ser den begeistringen ENYAQ iV vekker når de aller første kundene nå får møte bilen, blir jeg virkelig glad. Dette må jo være den perfekte familiebilen i Norge anno 2021, mener Marius Thoresen.

 

Hyttetur – uten ladepause

Den aktive familien er mye på farten. På fjellturene må de gjerne ha med pulk eller bæremeis, og på andre utflukter en vogn til minstemann. Nettopp derfor blir Silje så begeistret når hun åpner bagasjerommet på ŠKODA ENYAQ iV.

Med en hytte i tre timers kjøreavstand fra Moss, og planer om norgesferie også i år, har familiens transportbehov til nå ikke vært forenelig med en helelektrisk bil.

– Vi har jo snakket med andre småbarnsforeldre som drar på langtur med elbil. Hyppige ladepauser med utålmodige barn er ikke akkurat noe å trakte etter, sier hun.

Derfor har de ventet på ENYAQ før de tok skrittet over til å kjøre elektrisk. Nye ENYAQ har nemlig en rekkevidde på opptil 528 kilometer, og vil lett kunne klare turen til hytta uten ladepause.


Gleder seg til fortsettelsen

De første timene med den nye bilen lover godt for fortsettelsen:

– Den virker stille og behagelig å kjøre, det liker jeg, sier Øyvind Espelund.

Begge de ferske ENYAQ-sjåførene liker spesielt den gode oversikten fra førerplassen

– Og ryggekameraet er jo knallbra. Det gjør at jeg føler meg trygg bak rattet, sier Silje.

Til helgen skal hun på den første langturen med ENYAQ iV, nettopp til hytta.

– Det blir spennende, men nå gleder jeg meg virkelig til turen, avslutter Silje Talsæte.


Siste nytt