Verdenspremiere og salgsstart for ŠKODA ENYAQ

22. července 2020
Endelig er datoen klar.

1. september 2020 blir en milepæl i ŠKODAs 125 år lange historie

Det er nå klart at ŠKODAs helelektriske familie-SUV, ENYAQ, får sin verdenspremiere på hjemmebane i Praha tirsdag 1. september. Da åpnes det også for bestilling av bilen i Norge.


Det er en stor glede å endelig kunne dele at ŠKODA ENYAQ får sin verdenspremiere i Praha 1. september. Like gledelig er at vi samtidig åpner for salg, sier Thomas Meiner, Direktør for ŠKODA Norge i Harald A. Møller.


Helt siden konseptbilen VISION iV ble vist frem på bilmessen i Genève, har flere tusen nordmenn stått på liste for å kjøpe ŠKODAs første, helelektriske familie-SUV. Tidligere i år ble det kjent at bilen skal hete ENYAQ og at den først kommer med et tradisjonelt SUV-design, som vi foreløpig har sett i kamuflert utgave, men at den også kommer som en coupè-utgave med fallende taklinje.


Verdenspremieren er ikke overraskende lagt til Praha, metropolen ved ŠKODAs hovedsete og fødeby Mlada Boleslav. Det tsjekkiske bilmerket ferier 125 årsjubileum i år, og lanseringen av ENYAQ representerer en milepæl for det tradisjonsrike merket.


Lanseringen av ENYAQ representerer en milepæl for ŠKODA. Det at verdenspremierer legges til Praha og i forbindelse med 125-årsjubileet er en tydelig indikator på hvilken betydning denne bilen har, og i hvilken retning ŠKODA beveger seg – både når det gjelder teknologi og design. Dette er bare starten på en elektrisk offensiv, og ENYAQ er det første glimtet inn i ŠKODAs fremtid – en fremtid vi gleder oss til og særdeles stor tro på, sier Meiner.

Åpner for salg

Samme dagen som ŠKODA ENYAQ vises for første gang, åpnes det også opp for bestilling for de norske kundene. Flere tusen nordmenn har forhåndsbestilt ENYAQ, og de første i køen får muligheten til å bestille bilen sin allerede 1. september.


Det er mange som har ventet på dette lenge, så det naturligvis veldig gøy at vi kan åpne for bestillinger samme dagen som bilen har verdenspremiere – ikke minst er det fint for alle de som har ventet på dette helt siden vi åpnet for forhåndsbestillinger for litt over et år siden. Mange har gledet seg og vært tålmodige, det er vi takknemlige for. Vi er dog ganske sikre på at uansett hva dine ønsker og behov er, så imøtekommer og tilfredsstiller ENYAQ dem, sier Meiner.


Ordningen blir slik at kundene får bestille bilen i henhold til kønummeret sitt. Kø-nummeret gir kundene en fordel med tanke på når de får bestille bilen, men leveringstiden kan variere og avgjøres som alltid av utstyrsnivå, farge og interiørvalg, batteripakke og annet tilvalgsutstyr. Det betyr at selv om man bestiller bilen først, så betyr det ikke nødvendigvis at man får den først.


Vi ønsker å være tydelige her. Kø-nummeret ditt gir deg et fortrinn med tanke på når du får bestille bilen, ikke med tanke på når den leveres. Leveringstiden avgjøres av flere faktorer, som utstyr, batteripakke, farge og interiørkombinasjoner. Slik er det for alle biler som bestilles, uavhengig av merke og modell, men det får gjerne ekstra oppmerksomhet når det er lang reservasjonsliste med kønummer. Har du et lavt kønummer, er allikevel sjansen stor for at du får bilen tidlig, sier Meiner.

Spennende høst

Etter verdenspremieren og salgsstarten i høst, forventes de første kundebilene å komme til Norge i starten av 2021, men allerede i høst jobber ŠKODA Norge med et eksklusivt og spennende opplegg for at kunder som har forhåndsbestilt, skal få se ŠKODA ENYAQ på nært hold.


Dette kan bli veldig gøy, og er noe vi jobber iherdig for å få til. Med den interessen som er vist for ENYAQ helt siden konseptstadiet, har vi et sterkt ønske om å få til noe ekstra spesielt for alle de som venter på bilen. Vi fikk konseptbilen VISION iV til Arendalsuka i allerede 2018, så ingenting er umulig. Foreløpig kan vi ikke si mer, men det jeg tror det blir en spennende høst hvor mange har mye å glede seg til, sier Meiner.

Forhåndsbestill elektriske ŠKODA ENYAQ

Du kan forhåndsbestille ŠKODAs elektriske familiebil "ENYAQ" ved å følge linken under.

Siste nytt