ŠKODA OCTAVIA – for første gang også som SPORTLINE

9. dubna 2021

ŠKODA utvider det allerede rikholdige utvalget av OCTAVIA-modeller. Nå lanseres den fjerde generasjonen også som SPORTLINE. Den plasserer seg mellom de svært sportslige RS-modellene og utstyrsversjonen Style.

Utvendig defineres den nye OCTAVIA-utgaven av sorte detaljer, kjent fra andre ŠKODA SPORTLINE-modeller. Den distinkte frontspoileren, rammen rundt grillen, og bokstavene på bakluken – alt er her i sort høyglans. I den sorte diffusoren bak, gir kromelementer et ekstra visuelt løft. Kombicoupéen har også en sort hekkspoiler.


Standardutstyret i OCTAVIA SPORTLINE inkluderer 17-tommers aluminiumsfelger i Pulsar-design, 18-tommers Vega-felger er tilvalg. Eksklusivt for SPORTLINE kan også sorte Taurus 19-tommere leveres. Forskjermene prydes av SPORTLINE-emblemer.

Sportsseter og treekers ratt

Interiøret i ŠKODA OCTAVIA SPORTLINE tar utgangspunkt i utstyrsversjonen Style, og inkluderer stofftrekk i instrumentpanelet og detaljer i sort pianolakk. Sportssetene har integrerte hodestøtter, og er trukket med det pustende materialet “ThermoFlux”. Multifunksjonsrattet er treeket, og har SPORTLINE-emblem.


I tillegg imponerer den nye OCTAVIA-utgaven med en rekke “Simply Clever”-funksjoner, som for eksempel USB-C-port i sladrespeilet.

Stort motorutvalg – og firehjulsdrift

ŠKODA OCTAVIA SPORTLINE blir tilgjengelig med bensin- og dieselmotorer, men også som plug-in hybrid og med mildhybridteknologi. Både for- og firehjulsdrift kan leveres. Spennet i motorytelse er fra 85 kW (115 hk) og helt opp til 150 kW (204 hk). 1,5 TSI med 110 kW (150 hk) kan leveres med 7-trinns DSG-girkasse og mildhybridteknologi, mens 2,0 TSI med 140 kW (190 hk) har DSG og firehjulsdrift som standard.


OCTAVIA iV SPORTLINE med plug-in hybrid yter 150 kW (204 hk). 2,0 TDI yter 85 kW (115 hk), 110 kW (150 hk) eller 147 kW (200 hk). Det mellomste dieselalternativet kan leveres med DSG og firehjulsdrift, mens den sterkeste dieselmotoren har dette som standard.


Dynamisk understell (DCC) gir ytterligere kjørefinesse og mulighet for individuelle innstillinger. Støtdemperne justeres kontinuerlig, men sjåføren kan også selv velge innstillinger fra komfort til sport i hele 15 trinn. På listen over tilgjengelig sikkerhetsutstyr finnes blant annet «Crew Protect Assist» og airbag mellom forsetene, og innovative assistentsystemer som «Collision Avoidance Assist» og «Turn Assist».

Nye ŠKODA OCTAVIA

Vår mest populære modell. Nå også som ladbar hybrid.

Siste nytt