ŠKODA ENYAQ iV med toppscore i EURO NCAP

4. května 2021

Den helt nye, helektriske familie-SUVen, SKODA ENYAQ iV, ble nylig testet i EURO NCAPs anerkjente sikkerhetstest, og fikk toppscore med fem stjerner.

Euro NCAP kollisjonstester

Alle nye bilmodeller på det europeiske markedet må gjennomføre EURO NCAPs kollisjonstester. Euro NCAP står for «European New Car Assessment Programme», og er et trafikksikkerhetssamarbeid mellom flere europeiske stater, ulike bilprodusenter og en rekke forbrukerorganisasjoner. Her må bilene gjennom ulike kollisjonstester og simuleringer for å samle poeng som avgjør hvor mange stjerner bilen tildeles i den totale sikkerhetsvurderingen. Antallet stjerner avgjøres i hovedsak av to faktorer; hvordan bilen gjør det i kollisjonstestene, samt hvilket sikkerhetsutstyr bilen er utstyrt med.


For å oppnå det høyeste antallet stjerner, som er fem, må bilene gjøre det svært bra i kollisjonstestene, samt leveres med det nyeste og beste sikkerhetsutstyret som er tilgjengelig på markedet. Testene oppdateres kontinuerlig for å være relevant og for å følge utviklingen i bransjen, ettersom utviklingen av ny teknologi og nye systemer skjer fort.


Se hele testen på EURO NCAP sine internasjonale sider her

Vil du vite mer om ŠKODA ENYAQ iV?

Vår elektrisk familie-SUV har en rekkevidde på inntil 528km, bagasjerom på 585 liter og mulighet for 4x4 firehjulstrekk.

Siste nytt