ENYAQ iV med nytt interiørkonsept

25. listopadu 2020
Elektriske ENYAQ iV har et helt nytt interiørkonsept som erstatter de tradisjonelle utstyrsversjonene. Utforsk de innovative, komfortable og bærekraftige interiørene.

Alle de nye interiørene har tre unike egenskaper: ren design, innovasjon og bærekraft. Men først og fremst skaper det nye konseptet en hjemmekoselig atmosfære.


De nye interiørene er inspirert av vår moderne hverdag. Målet har vært å kombinere elementene på en måte som gir en følelse av harmoni for å skape en innbydende atmosfære og sist, men ikke minst gjøre det enklere for kundene å velge.

Nye materialer

Designerne brukte en helhetlig tilnærming da de utviklet de nye interiørene. De forskjellige nivåene kjennetegnes av unike setetrekk, tilbehør, dekorative detaljer og materialvalg. Gulvmattene, midtkonsollen og ambient-belysningen bidrar til å skape atmosfære i kupeen til den nye «elektriske loungen på hjul».


«Vi utviklet et konsept med flere temabaserte interiører, fra det helt enkle til det luksuriøse. I tillegg kan noen av dem bestilles i flere forskjellige fargekombinasjoner. Men vi tok også hensyn til dagens interiørstandard i ŠKODA. De mer eksklusive interiørene henter inspirasjon fra de enklere interiørene. Hovedforskjellen er materialvalget. Til de mest eksklusive interiørene bruker vi skinn eller mikrofiber, og for første gang bruker vi også resirkulerte materialer kombinert med ny ull», sier Kateřina Vránová, leder for Color & Trim i ŠKODA Design.

Som å være hjemme i din egen stue

Standardinteriøret i ENYAQ iV er Loft. Det er moderne, men skaper samtidig en koselig atmosfære som passer perfekt for unge familier. Dette interiøret omfatter blant annet et tofarget instrumentpanel.


Det finnes også andre interiørvalg: Lodge har fokus på bærekraft og innovasjon, Lounge utstråler kvalitet og eksklusivitet, og Suite og ecoSuite har mer klassiske detaljer som gir en luksuriøs atmosfære.


«Med de nye interiørvalgene får du enda flere muligheter, samtidig som de fremhever livsstilen som ENYAQ iV står for. Disse interiørvalgene er utviklet av de beste designerne våre. De skaper total harmoni – fra setetrekkene til gulvmattene og selve gulvet. Det er som å flytte inn i en lounge som du kan kjøre rundt – eller bare sitte og slappe av i», sier Jil Katharina Mahler, produktansvarlig for ENYAQ iV.

Bærekraftige interiører laget av resirkulerte materialer

Interiørene Lodge og ecoSuite har fokus på bærekraft. Et godt eksempel på det er de nye setetrekkene som består av 40 prosent ny ull. Materialet er testet og sertifisert av en uavhengig tredjepart i tråd med de strenge reglene for Woolmark. De resterende 60 prosentene av setetrekkene består av polyester som lages av resirkulerte plastflasker. Materialet har svært gode temperaturegenskaper, slik at det aldri blir for varmt eller for kaldt. I tillegg puster det, og det er til og med hypoallergenisk.

Andre interessante detaljer er skinntrekkene som brukes i ecoSuite. Det cognacbrune skinnet lages ikke på den tradisjonelle måten. Skinnet behandles med olivenbladekstrakt i stedet for kjemikalier.


«Dette var en av de vanskeligste nøttene å knekke. Skinnet har helt unike egenskaper sammenlignet med skinnet som tradisjonelt blir brukt i biler. Det koster naturligvis også mer. Men vi klarte å overbevise kollegene våre fra de andre avdelingene om at dette miljøvennlige grepet er viktig. Det samme gjelder for setetrekkene som er laget av resirkulert polyester. Vi er overbevist om at disse bærekraftige grepene er viktige for selskapets fremtid», avslutter Vránová.

Vil du vite mer om ŠKODA ENYAQ iV?

Vår elektrisk familie-SUV har en rekkevidde på inntil 528km, bagasjerom på 585 liter og mulighet for 4x4 firehjulstrekk.

Siste nytt