Verdenspremiere for nye ŠKODA KAROQ

18. května 2017
ŠKODA viser en helt ny kompakt-SUV med god plassutnyttelse, siste versjon assistentsystemer og moderne motoralternativer.

Den helt nye ŠKODA KAROQ er en SUV med sterk karakter og et dynamisk design. På samme måte som for ŠKODA KODIAQ har folket fra øya Kodiak i Alaska også gitt inspirasjon til navnet ŠKODA KAROQ.

Den kompakte SUV’en måler 4,4 meter i lengden, 1,8 meter i bredden og den er 1,6 meter høy. Akselavstanden på 2,6 meter bidrar til god komfort for alle passasjerene i bilen.

ŠKODA er kjent for biler med mange praktiske løsninger, og KAROQ er intet unntak. Kapasiteten i bagasjerommet er på svært romslige 521 liter med bakseteryggen oppslått. Legger du bakseteryggen ned øker den til 1.630 liter. Velger du de lengdejusterbare og uttakbare VarioFlex-baksetene, kan kapasiteten i bagasjerommet økes til hele 1.810 liter.


Nye tilkoblingsmuligheter
ŠKODA KAROQ er helt i tet i klassen når det gjelder innovative løsninger og tilkoblingsmuligheter. ŠKODAs nye onlinetjenester (ŠKODA Connect) består av tre ulike tjenester. Infotainment Online-pakken tilbyr helt nye informasjons- og navigasjonstjenester, Care Connect-pakken lar deg styre en rekke funksjoner via smarttelefonen og forbinder deg med ditt foretrukne verksted (proaktiv serviceplanlegging). Den tredje tjenesten, SOS-nødanrop varsler automatisk ŠKODA sin nødsentral om det skulle oppstå et trafikkuhell. Phone Box-løsningen muliggjør induksjonslading av smarttelefoner, og kobler automatisk smarttelefonen til bilens antenne for bedre dekning.


Assistentsystemer du kan stole på
Nye ŠKODA KAROQ tilbys med en rekke førerassistent-systemer som bidrar til å øke sikkerhetsnivået og komforten i bilen. Det inkluderer Parkeringsassistent, Lane Assist, Blindsonevarsling og Front Assist med fotgjengerbeskyttelse. ŠKODA KAROQ har tillatt tilhengervekt på inntil to tonn, og det nye valgfrie tilleggsutstyret Trailer assist bidrar til at ryggingen med tilhenger blir vesentlig enklere. KAROQ blir også den første ŠKODA-modellen som tilbys med et heldigitalt og programmerbart instrumentpanel. Fra modellene med utstyrsnivå Ambition og høyere er KAROQ tilgjengelig med LED-frontlys. LED-lys i både dører og dashbord er elegant integrert, gir god kupèbelysning og kan vises i hele ti forskjellige farger.


Motoralternativer
Også under panseret leveres ŠKODA KAROQ med moderne teknologi. Bilen lanseres med to bensinmotorer og to dieselmotorer. TSI (bensin) leveres med 115 hk og 150 hk med slagvolum på hhv 1,0 og 1,5 liter. TDI (diesel) leveres også med 115 og 150 hk, men med slagvolum på hhv 1,6 og 2,0 liter. 2,0 TDI 150 hk leveres også med kombinasjonen 4x4 og DSG. Alle er direkteinnsprøytede turbomotorer med start/stopp-teknologi og regenerering av bremseenergi. Kundene kan velge mellom sekstrinns manuell girkasse eller syvtrinns DSG automatgir på alle motorer.

Understellet er siste generasjon, hentet fra den nye konsernplattformen og gir gode kjøreegenskaper under alle typer kjøring. ŠKODA KAROQ med utstyrsnivå Ambition og høyere kan velges med fem forskjellige kjøremodus: Normal, Sport, Eco, Individual og Snow (4x4).

Den nye kompakt-SUVen har premiere i Stockholm i ettermiddag og lansering i Norge er planlagt i november i år. «Prisene er foreløpig ikke kjent, men vi planlegger å åpne en reservasjonsløsning på ŠKODA.no fra 1. juni hvor kunder kan kjøpe en plass i bestillingskøen eller registrere kjøpsinteresse», sier direktør Thomas Meiner. «Vi har stor tro på nye ŠKODA KAROQ i et stadig voksende SUV-marked i Norge. Målet i 2018 er å selge 2 400 biler», sier han avslutningsvis.

Siste nytt