ŠKODA viser nye designskisser av elbil-konseptet VISION iV

13. února 2019
Modellen vil bli vist frem i sin helhet under bilutstillingen i Geneve 5. - 17. mars 2019.

ŠKODA VISION iV

ŠKODA VISION iV har et sportslig karosseri, 22-tommers aerodynamisk optimerte felger, kraftige skjermer og en markant coupé-formet taklinje.


Den skarpe skulderlinjen som går langs hele bilen, fremhever de rene overflatene til dørene uten håndtak. I stedet for tradisjonelle sidespeil har bilen kameraer. Fronten preges av en bred lukket ŠKODA-grill med smale vertikale ribber og krystallinspirert design. Grillen er en nytolkning av den klassiske ŠKODA-grillen.


Den horisontale led-lysstripen på den øvre delen av grillen og de store luftinntakene i frontspoileren understreker den sportslige stilen.

Den kraftige bakparten har aerodynamiske spoilerkanter og LED-baklykter med krystallinspirert design. Lyktene er en nytolkning av den typiske C-formen som man kjenner fra andre ŠKODA-modeller. Sammen med lysstripen over diffusoren bak gjør de at bilen virker bredere. Et annet iøynefallende element bak på bilen er ŠKODA-logoen med bokstaver som lyser rødt.

Meld deg på nyhetsbrev

Hold deg oppdatert om ŠKODA VISION iV og andre elektriske modeller fra ŠKODA.

Elektrisk fremtid

I 2019 tar ŠKODA steget inn i elbilæraen. 124 år etter at selskapet ble grunnlagt, lanserer den tsjekkiske bilprodusenten SUPERB PHEV med plugin-hybriddrift og en ren elbilversjon av bybilen CITIGO. De første serieproduserte modellene bygd på Volkswagenkonsernets nye modulbaserte elbilplattform (MEB) kommer i 2020. I løpet av de neste fire årene vil ŠKODA investere rundt to milliarder euro i alternativ drivlinjeteknologi og nye transportløsninger. Over ti elektriske modeller vil bli lansert innen utgangen av 2022.

Siste nytt