ŠKODAs store elektriske familie-SUV får tilhengerfeste

15. října 2019
ŠKODA bekrefter at deres store elektriske familiebil settes i produksjon med hengerfeste og fem seter. Dermed er det meste lagt til rette for norske barnefamilier som enn så lenge venter på et fullgodt alternativ i elbilmarkedet.

Elbilen mange familier venter på

Snart lanserer vi den produksjonsklare utgaven av ŠKODAs elektriske familiebil, som enn så lenge går under konseptnavnet VISION iV. Det planlegges for utlevering av store volumer i 2020, og interessen for bilen gjenspeiles tydelig på forhåndsbestillingene i Norge.


Kombinasjonen av lang rekkevidde, mye plass, mulighet for firehjulstrekk, omfattende sikkerhetssystemer og høy bakkeklaring treffer det norske markedet godt, som foreløpig har få prisgunstige alternativer med de nevnte egenskapene i elbilsegmentet. Bekreftelsene om hengerfeste og fem seter er gode nyheter for de som har sett seg ut VISION iV.


De siste to årene har det kommet flere fullelektriske alternativer med lang rekkevidde også i segmentene for større biler, men ikke alle disse alternativene er innen rekkevidde for vanlige barnefamilier når det kommer til prisen. - Vanlige norske barnefamilier kjører i relativt liten grad fullelektrisk i dag, ganske enkelt fordi alternativene mangler. Mangel på alternativer for dette segmentet er en vesentlig utfordring, og denne skal vi være med å løse. Vårt første bidrag er vår elektriske familiebil, som kombinerer alle de egenskapene målgruppen er på jakt etter med en pris som gjør at elbilfordelene kan komme familier over hele landet til gode, sier Meiner.

Alt du setter pris på ved en ŠKODA

Vår produksjonsklare utgave av VISION iV-konseptet skal levere på alt markedet forventer av en ŠKODA i dag. God plass, smarte løsninger, mye bil for pengene og et design som skiller seg ut. Tidligere har vi bekreftet at den produksjonsklare utgaven får en rekkevidde på inntil 500 km (WLTP) samt mulighet for 4x4 firehjulstrekk. Konseptutgaven, som ligger tett opptil til hvordan den produksjonsklare utgaven blir, er 4,665 meter lang, 1,926 meter bred og 1,613 meter høy. Med andre ord er det en stor og romslig elbil som snart kommer på veiene.

Rekordmange forhåndsbestillinger

Vi åpnet for forhåndsbestilling i juni, og responsen har vært formidabel. - Interessen for bilen er enorm, og jeg kan love at vi får et voksent volum til det norske markedet. Vi starter vår elektriske reise for ŠKODA med elbilen ŠKODA CITIGO iV, før vi snart lanserer produksjonsutgaven av VISION iV, en fullblods familiebil med alle de egenskapene markedet har etterspurt på vei mot 2025 hvor hele markedet skal kunne velge fullelektrisk, sier Meiner.

ŠKODAs elektriske familiebil

Finn ut mer om / sikre deg plass i bestillingskøen ved å forhåndsbestille produksjonsmodellen av ŠKODAs store elektriske familiebil basert på konseptet VISION iV.

Siste nytt