Škoda Vision 7S

31. srpna 2022

Med avdukingen av den syv-seters konseptbilen Vision 7S, viser Škoda sitt fremtidige designspråk som kombinerer robusthet, funksjonalitet og autensitet. Vision 7S er også første Škoda med matt lakkering. Interiøret er preget av bærekraftige materialer og interaktive overflater. Konseptbilen har en rekkevidde på over 600 km (WLTP) takket være et batteri på 89 kWt.

Design

EksteriørInteriør

Verdenspremiere

Designskisser

FrontBak

Helt ny markant front

Den betydelig bredere og flatere nye Škoda-grillen er mørk og lukket. Frontlyktene, som har blitt flyttet langt ut til kanten av kjøretøyet, er anordnet i to rader over hverandre, og den skarpt definerte kjørelysstripen over dem strekker seg sideveis og bakover, og er med på å danne det nye "T"-formede designet.

 

Panseret med skarpe konturer viderefører ŠKODAs markante design. Den redesignede støtfangeren har syv vertikalt plasserte luftinntak, hvor det sentrale har en innsats i iøynefallende oransje.Det nedre støtfangerområdet er utstyrt med en beskyttelsesplate i aluminium. Store, aerodynamisk optimaliserte hjul understreker VISION 7Ss kraftige visuelle utseende. Bilens side er definert av klare overflater og en svakt skrånende aerodynamisk taklinje bakover.

Innovative detaljer

Interiøret i den nye konseptbilen Vision 7S har et symmetrisk omsluttende design, og et bredt, horisontalt dashbord som strekker seg helt inntil dørene, og forsterker romfølelsen. En optimalt plassert håndstøtte gjør interaksjon med den frittstående, vertikale berøringsskjermen og haptiske knappene enkel og praktisk.


Haptiske kontroller er også integrert i det redesignede rattet med vertikale eiker. Det er flatet i toppen og bunnen for å gi fri sikt over instrumentvisningen. Under sentraldisplayet er det en midtkonsoll med tre store, haptiske dreiekontroller.


Ambient-belysning fremhever ulike områder av interiøret, inkludert ladestatus, og gir passende lys når du går inn og ut av bilen. Dørpanelene har også interaktive haptiske og visuelle elementer.

 

Det integrerte barnesetet er plassert midt i bilen – det sikreste stedet i et kjøretøy. Ryggstøttene på setene er utstyrt med holdere for multimedieenheter for passasjerer i andre og tredje seterad. Disse har også integrerte ryggsekker.

Endring av interiøret for ulike moduser

Det romslige interiøret tilbyr to ulike konfigurasjoner for kjøring og avslapping.

I kjøremodus er alle kontrollene satt i deres ideelle posisjoner og den sentrale berøringsskjermen er vertikalt justert for å vise all relevant informasjon mens du kjører.


Avslappingsmodus
kan aktiveres når du lader eller stopper for en pause: Rattet og instrumentgruppen glir forover og setene på første og andre rad beveger seg bakover for en behagelig hvilestilling. Dette alternativet gir passasjerene maksimal plass og komfort.

Video-visning