ŠKODA VISION X - Ny crossover konseptmodell

1. února 2018
Crossover konseptbilen blir den tredje nye modellen i SUV-segmentet fra ŠKODA på kort tid og vises frem på bilustillingen i Geneve mars 2018.

ŠKODA fortsetter å presentere nye modeller i det raskt voksende SUV-segmentet. Denne gangen en crossover-modell med kjente ŠKODA design-elementer. Konseptbilen viser mulige fremtidige drivlinje-kombinasjoner og ŠKODA VISION X er den første hybriden fra ŠKODA som kombiner CNG-gass, bensin og elektrisk drivlinje. Det gir et utslipp på kun 89 g/km Co2 (NEDC). VISION X er også ŠKODA’s første 4x4 som ikke benytter mellomaksel.

VISION X kan vekselvis drives av CNG-gass, bensin eller to elektriske motorer. Basisen er en spesielt utviklet 1.5-liter 4-sylindret TSI bensinmotor med turbo som også kan kjøres på CNG-gass. Ytelsene med CNG gir en effekt på 130 hk, og et maksimalt dreiemoment på 200 Nm. Den ene CNG-tanken er plassert under baksetet, mens den andre tanken er plassert bak bakakselen. CNG gir drift til forakselen, mens en elektrisk motor gir drift til bakakselen. Den elektriske motoren aktiveres ved behov, primært ved oppstart eller når underlaget er spesielt krevende og glatt. Til tross for begrenset batterikapasitet, har konseptbilen allikevel kraft nok til å kjøre bilen opptil 2 kilometer på den elektriske drivlinjen alene.

VISION X har kompakte ytre mål, 4.252 mm lang, 1807 mm bred og 1537 mm høy. Bagasjerommet rommer 380 l. VISION X utstråler sportslighet med et design som har mange felles trekk med sine større brødre, KAROQ og KODIAQ. 20’’ lettmetallfelger understreker det sportslige preget.

VISION X blir den hittil minste SUV-en fra ŠKODA. Utvidelsen av SUV-familien er en viktig del av vekst-strategien med nye attraktive modeller i det raskest voksende segmentet i Europa.

Elektromobilitet har en sentral rolle i ŠKODA AUTO's globale vekst- strategi. Elektrifiseringen av ŠKODA’s modellrekke starter i 2019 med ŠKODA SUPERB som ladbar hybrid og kort etter lanseres den første helelektriske modellen basert på konseptbilen ŠKODA VISION E.

Fabrikken i Mladá Boleslav vil produsere de nye elektriske modellene og i tillegg også elektriske komponenter til andre ladbare modeller i Volkswagen-konsernet. Innen 2025 vil ŠKODA tilby en rekke helelektriske og plug-in hybridmodeller i forskjellige segmenter.

Siste nytt