ŠKODA VISION RS - Ny sportslig konseptmodell

30. srpna 2018
Den sportslige konseptbilen ŠKODA VISION RS avslører designspråket for neste generasjon RS-modeller fra ŠKODA og vises fram for aller første gang på bilutstillingen i Paris oktober 2018.

Med verdenspremieren for konseptbilen ŠKODA VISION RS i Paris i oktober, gir ŠKODA et første hint til en fremtidig sportslig kompaktbil - samtidig som de viser i hvilken retning designspråket går for fremtidens RS-modeller.

Som man ser på de første designskissene, er aerodynamikk en nøkkelfaktor for utformimingen av konseptbilen. Fronten er presist definert, og med smale frontlykter fremstår den ekstra sportslig og dynamisk. Bakenden domineres av den brede diffuseren og en aerodynamisk utformet takspoiler.


Konseptbilen vises frem som ladbar hybrid og kombinerer en 1,5-liters 150 hk bensinmotor med en elektrisk motor med 102 hk. Tilsammen gir de en effekt på 245 hestekrefter.

VISION RS akselererer fra 0-100 km/t på 7,1 sekunder, og har en rekkevidde på inntil 70 kilometer med kjøring på ren elektrisitet.

ŠKODA VISION RS er 4,3 m lang, 1,8 m bred, og kun 1,4 m høy. Akselavstanden er på 2,6 m.


Med tydelige innslag fra ŠKODAs over 117 år lange racing og motorsporthistorie, setter konseptbilen standarden for fremtidens design av merkets RS-modeller.


ŠKODA VISION RS vises frem i sin helhet for første gang på bilutstillingen i Paris 4.-14. oktober 2018

Siste nytt