ŠKODA Motorsport-teamet Tidemand og Andersson er verdensmestere i WRC2

1. prosince 2017
Allerede etter Rally Tyskland i august var vinnerne i årets WRC2-sesong klare. Da hadde det svenske ŠKODA Motorsport-teamet Pontus Tidemand og Jonas Andersson fire seire og to pallplasser på seks VM-runder, og kunne utropes til verdensmestere.

Det ble en fantastisk sesong for rally-teamet Tidemand (fører) og Andersson (kartleser), som etter sin pallplass i Rally Tyskland i august ble de første svenske verdensmesterne i WRC2 noensinne. Samtidig var dette en svært gledelig tittel for ŠKODA Motorsport, som nok en gang befester ŠKODAs posisjon som et ledende merke innen rally. -Det har vært en perfekt sesong. Stor takk til hele til teamet i ŠKODA Motorsport, vi kunne ikke hatt bedre støtte, sier den stolte verdensmesterføreren Pontus Tidemand.

Harde påkjenninger
Med verdensmestertittelen markerer konkurransebilen ŠKODA FABIA R5 seg som en av rallysportens mest framgangsrike modeller. Rally stiller enorme krav til bilene som brukes, påkjenningene på alle deler av bilen er tøffe og knallharde. – Forholdene under den tyske VM-runden var spesielt tøffe og utfordrende, med asfalt, leire og tidvis glatt betong som underlag. Vi kjørte 21 etapper i denne runden, på alt fra raske veier i Moseldalen til vanskelige militærveier i et område som heter Panzerplatte, forteller kartleser Jonas Andersson. Underveis hadde teamet en punktering, men de klarte likevel å kjøre sin ŠKODA FABIA så raskt og godt gjennom etappene at det holdt til en tredjeplass i runden. Det sikret dem altså nok poeng sammenlagt til at sammenlagtseieren 2017 seier var et faktum, mens det fortsatt gjensto tre runder av sesongen.

Et viktig «testlaboratorium»
For ŠKODA har motorsport alltid vært viktig, og det har gitt mange triumfer for merket gjennom årene. Men det aller viktigste med denne satsningen er den erfaringen og kunnskapen det gir med tanke på å utvikle stadig bedre biler til vanlige kunder. Det finnes neppe et bedre «testlaboratorium» for en bil enn det å delta i rally, med alt det medfører av påkjenninger, tekniske utfordringer og slitasje. At ŠKODA i dag er kjent for solide, driftssikre og pålitelige biler, er blant annet et resultat av all den læring og alle de erfaringer som er høstet gjennom mange års deltakelse i tøff motorsport. Nå gleder vi oss til å se hva ŠKODA kan prestere i neste års rallysesong!

Lyst på mer motorsport?

Følg ŠKODA Motorsport via vår internasjonale nettside:

Siste nytt