ŠKODA har startet produksjonen av SUPERB iV plug-in hybrid

18. září 2019
ŠKODAs første ladbare stasjonsvogn SUPERB iV plug-in hybrid har en helelektrisk rekkevidde på inntil 55 km (WLTP).

Første elektriske modell fra ŠKODA

18. september 2018: I dag ruller den første SUPERB iV av produksjonslinjen ved ŠKODA AUTOs fabrikk i Kvasiny. Selskapet har investert rundt 12 millioner euro i forberedelsene av sin første elektrifiserte produksjonsmodell.


– Starten på serieproduksjonen av ŠKODA SUPERB iV er et stort steg mot fremtiden. De siste månedene har vi gjennomført omfattende tiltak for å kunne starte produksjonen av vår første plug-in hybrid. Dagen i dag er derfor et resultat av en stor laginnsats, sier Michael Oeljeklaus, styremedlem med ansvar for produksjon og logistikk ved ŠKODA AUTO.


ŠKODA AUTO har investert rundt 12 millioner euro i å forberede Kvasiny-fabrikken på produksjon av plug-in hybrider. Både karosseriproduksjonen og monteringslinjen er modifisert. Dermed kan plug-in hybrid og konvensjonelle forbrenningsmotorer bygges på samme produksjonslinje selv om de har ulikheter i karosseriets underside.I SUPERB iV leverer en 1,4-liters TSI bensinmotor og en elektrisk motor en samlet systemeffekt på 218 hk (160 kW). Den elektriske rekkevidden er opptil 56 km (WLTP), mens opptil 930 km kan tilbakelegges i kombinasjon med bensindrift. Den nye plug-in hybrid drivlinjen vil bli tilgjengelig som stasjonsvogn i flere utstyrsversjoner. Bl.a. SPORTLINE og L&K.

ŠKODA SUPERB iV plug-in hybrid

Les mer og bestill nå.

Siste nytt