ŠKODA FABIA - Ned til siste bolt

28. května 2018
Du har kanskje sett hvordan en bil blir satt sammen før, men hvordan ser det ut når man demonterer en hel bil?

Bilen som demonteres, er en ŠKODA FABIA stasjonsvogn med 1,2-liters TSI-motor og DSG-automatgir. Den har vært med i en langtidstest utført av det tyske bilbladet AUTO BILD.


I løpet av to år kjørte den grønne FABIA-en mer enn 100 000 km på kryss og tvers i Europa – med AUTO BILDs redaktører, journalister, fotografer og andre medarbeidere bak rattet. Bilen har tilbakelagt mange mil på motorveien, men er også mye brukt i gatene i Hamburg, der AUTO BILD har sitt hovedkontor.


Mer enn 40 personer fikk prøve bilen i testperioden. Da bilen hadde gått 106 000 kilometer, ble den sendt tilbake til ŠKODA-fabrikken i Mladá Boleslav utenfor Praha.


Tilbake på fabrikken ble bilen overtatt av ŠKODAs mekanikere og demontert. Dette er skjebnen til alle biler som gjennomgår en av AUTO BILDs langtidstester. I videoen lenger opp på siden kan du se hele demonteringen.


Alle deler som ble fjernet, ble grundig undersøkt og målt av spesialister fra kontrollorgankjeden DEKRA. En nysgjerrig journalist fra AUTO BILD observerte alle bilens deler og rom etter hvert som de kom til syne. Det strippede karosseriet og de andre komponentene ble til slutt stilt opp og fotografert mot hvit bakgrunn – slik at hver minste detalj skulle komme fram.


Lurer du på hva som vil skje med den demonterte bilen? Alle delene vil bli sendt til en yrkesskole i Tyskland, der elevene vil få i oppgave å sette dem sammen igjen. Deretter vil bilen bli brukt i undervisningen.


Finn ut mer om ŠKODA FABIA:

Siste nytt