ŠKODA ENYAQ iV – En elektrisk all-rounder

1. září 2020
ŠKODA har nå presentert sin etterlengtede elektriske SUV, ENYAQ iV. Den nye modellen som ble vist for første gang tirsdag 1. september er en milepæl i ŠKODAs 125 år lange historie.

ENYAQ iV står ikke bare for starten på en grønn bølge, men den står også for steg frem for ŠKODAs tradisjonelle merkeverdier, som smarte løsninger, generøs plass og smart teknologi.


Utforsk ŠKODA ENYAQ

Et selvsikkert design

Det nye designet er progressivt, balansert og selvsikkert. «I ENYAQ iV har vi videreutviklet vår typiske front med et veldig distinkt trekk i form av det som kalles Crystal Face. Kombinert med et emosjonelt designspråk og et robust uttrykk med store hjul, blir ENYAQ iV et blikkfang» sier sjefsdesigner Oliver Stefani om designet.

Fem, tre, to

ENYAQ iv kommer med totalt fem motoreffekter, tre batteristørrelser, og firehjulsdrift med to motorer.


Innstegsmodellen, ŠKODA ENYAQ 50 iV, har en motor på 109 kW (148 hk), montert bak, som driver bakhjulene. Maksimalt dreiemoment er 220 Nm. Litium-ion-batteriet har en kapasitet på 55 kWh (52 kWh netto), noe som gir en rekkevidde på opptil 340 km.


Med et batteri på 62 kWh (58 kWh netto), vil den 132 kW (180 hk) sterke ENYAQ 60 iV få en rekkevidde på opptil 390 km. Her er maksimalt dreiemoment 310 Nm.


ENYAQ 80 iV har en effekt på 150 kW (204 hk) og et dreiemoment på 310 Nm. Batteriet på 82 kWh (77 kWh netto) gir den lengste rekkevidden i modellutvalget – inntil 510 km (WLTP).


Det største batteriet benyttes også i utgavene med firehjulsdrift, da kombinert med en elektrisk motor også på forakselen. Samlet effekt i ENYAQ 80x iV er 195 kW (265 hk) og rekkevidden er inntil 460 km. Dette er de fire alternativene som er tilgjengelige fra salgsstart 2. september.

ENYAQ iV bygger du på noen få klikk

Enkel struktur på valgmuligheter finner du også igjen når du skal velge utstyrsnivåer. Her finner man nå sammensatte pakker som skal passe enhver smak, Med «Design Selections» har ŠKODA skapt en helhetlig tilnærming til interiørvalg basert på moderne boligmiljø. Basert på valg av «Design Selection», får alt fra gulvmatter, midtkonsollen og ambientbelysningen en annen følelse og fremtoning.


«Lodge» og «ecoSuite»-designene er innrettet på bærekraft. Setetrekkene i «Lodge» er laget av 40% ren ull som er blitt uavhengig testet og sertifisert etter de strenge retningslinjene fra «The Woolmark Company». «Wool Blend Performance» er forbeholdt produkt som inneholder mellom 30 og 49,9 % ren ull. De resterende 60 prosentene av stoffet er laget av polyester fra resirkulerte PET-flasker.


Setetrekkene har en unik følelse og gir en behagelig sittetemperatur – hverken for varme eller for kalde. Det cognacfargende skinnet som er brukt i «ecoSuite» er produserte på en spesielt bærekraftig måte. Istedenfor kjemikalier, er læret garvet med en ekstrakt fra olivenblader.

Nye smarte løsninger

Til sin første helelektriske SUV har ŠKODA utviklet egne «Simply Clever»-funksjoner: En egen kabelrenser for ladekabelen, en praktisk hette for ladekontakten og et eget oppbevaringsbur for ladekabelen under gulvet i bagasjerommet.


En elektrisk bil byr også på nye lagringsmuligheter innvendig. I ENYAQ iV finnes ingen transmisjonstunell, noe ŠKODAs designere har utnyttet i et nytt interiørkonsept. I tillegg til den 6,2-liter store boksen under midtarmlenet, finnes det et annet stort oppbevaringsrom under midtkonsollen. Det er designet som en bro, og tilbyr ytterligere 11,4 liter oppbevaringsplass.


ŠKODA har også utviklet en ny «Simply Clever»-funksjon for rommet under det justerbare bagasjeromsgulvet: En innretning som deler rommet inn i forskjellige områder, slik at ting som lagres der ikke sklir rundt. I det store hovedbagasjerommet gjør løsninger som «SigmaQuick» -bagasjeromsnett at ting holdes ryddig, med et nett som er spesielt enkelt å åpne.

Forhåndsbestill elektriske ŠKODA ENYAQ iV

Du kan forhåndsbestille ŠKODAs elektriske familiebil ENYAQ iV ved å følge linken under.

Siste nytt