Derfor er ŠKODA familiebilen over alle familiebiler

1. ledna 2019
Hva er det som gjør at ŠKODA-modellene skiller seg ut som det åpenbare familiebil-valget?

Bilen er sentral i nærmest enhver families logistikkabal, uansett om man bor i byen eller i distriktet. Barn skal på trening, foreldre på foreldremøter, bestemødre skal besøkes og hytteferier må nytes.


Hadde noen satt opp en spørreundersøkelse i hva som er viktige egenskaper i en familiebil, ville resultatene trolig sett slik ut:

  • Plass
  • Fremkommelighet
  • Sikkerhet
  • Økonomi

80 år med firehjulstrekk

Visste du at ŠKODA har produsert biler med firehjulsdrift helt siden 30-tallet? Den gangen var det luksusbilen ŠKODA SUPERB som hadde både 4x4 og V8-motor. Mye har forandret seg siden den gangen, men Superb-navnet og firehjulstrekk fortsatt er en sentral del av merkevaren.


Med over 80 års erfaring med firehjulsdrift har teknologien blitt svært avansert og presis. Firehjulstrekken er designet til å håndtere ørsmå forskjeller i underlaget på noen millisekunder. Den intelligente firehjulstrekken slår til når det er behov.


Norske værforhold er uforutsigbart og alltid i forandring, noe som har gjort firehjulstrekk til en ekstra sikkerhet – både for å komme opp til hytta, men også for sikkerheten langs veien.


ŠKODA tilbyr firehjulsdrift på flere familiefavoritter, blant annet stasjonsvognene OCTAVIA og SUPERB.


For biler som bestilles før 31. august i år kan du spare 25.000 kroner på 4x4.

For å prøve ut ŠKODAs firehjulstrekk-teknologi tok vi en liten "road trip" med ŠKODA KODIAQ RS, den spenstigste varianten av ŠKODA SUV-er.


Med vårlige temperaturer og ingen snø i sikte fikk vi ikke utnyttet firehjulstrekken til det fulle, men på smale veier med løs grus og voldsomme oppoverbakker er bilen voldsomt sterk – akkurat som en bjørn.


I tillegg har RS en forsterkning av motorlyden, som gir en vanvittig følelse når man rører gassen og kjenner kreftene i motoren jobbe.


Les om ŠKODAs firehjulstrekk og 4x4-tilbudet her.

Ingen spisse albuer

Plass, en evig utfordring for mange familier. Å transportere hele gjengen, enten man er tre, fire eller fem, til hytta eller en rask helgetur krever mye volum.


Da er det essensielt at bilen kan romme alt som trengs for at alle kan være riktig kledd, riktig skodd og at matvarene også får plass. På bagasjerom er ŠKODA i en klasse for seg selv, og har modeller som kan romme familier på to, tre og helt opp til sju.


La oss se nærmere på stasjonsvognene først.


SUPERB STASJONSVOGN har et bagasjerom på 660 liter, og har en enda bredere profil enn OCTAVIA STASJONSVOGN.


En svipptur i SUPERB i SPORTLINE-utgave gjorde det klart at denne både ser ut som og oppfører seg sportslig, men har alle kvalitetene man ønsker i en familiebil.


Utformingen AV SUPERB gjør det faktisk mulig å få inn flere barneseter i baksetet, men uten at sjåfør og passasjer må ofre benplass.


Med firehjulstrekk og en imponerende motor på 120-272 hestekrefter blir guffent underlag og bratte bakker alt annet enn et uromoment.

I familiebil-sjiktet finner man også to SUV-er fra ŠKODA


Den kompakte SUV-en KAROQ gir deg et bagasjerom på 521 liter. Det er også mulig å få baksete i tre deler, slik at de legges ned eller skyves frem.


Størst av alle familiebilene er KODIAQ med hele 720 liter, noe som gjør at denne SUV-en også er tilgjengelig som 7-seter.


ŠKODA har selvsagt lagt inn flere smarte løsninger i bagasjerommet, noe som gjør plassutnyttelsen en lek. Modellene kommer med ulike små men smarte løsninger som bagasjeromsfester og -kroker for skjøre gjenstander, nettsystemer og uttakbar LED-lykt.


Aldri mer koffert-tetris!

Trygg og prisgunstig

ŠKODA er svært opptatt av å levere sikre og trygge biler. Alle modellene vi har nevnt har fått toppscore i Euro NCAP-kollisjonstester. Dette er tester gjort at et uavhengig selskap, og vurderer sikkerheten i biler fra én til fem stjerner.


Testene har blitt en europeisk standard for vurderinger av ulike modellers sikkerhet. Samtlige ŠKODA-modeller har fått full pott.


«Simply Clever»-løsninger finner man i alle ŠKODA-modeller, og er med på å heve livskvaliteten på bilholdet. Det kan være småting som multimediaholder i midtkonsollen eller en ekstra sikkerhetsfølelse gjennom tåkelys med hjørnefunksjon.


ŠKODA tilbyr også en «Vinterpakke», som egentlig bør kalles helårspakke, som gir parkeringsvarmer, delingsnett og baksetevarmer. Enkelte modeller har også ekstra utstyr i denne pakken.

Samtidig har de ulike modellene en attraktiv pris for ulike familier, der OCTAVIA er den rimeligste fra 294.700 kroner og KODIAQ gir et snev mer SUV-luksus fra 451.500 kroner.


Alt avhenger av hvilken utstyrsgrad man ønsker.


ŠKODA har også innført en rente fra 1,99% på biler kjøpt for 31. august 2019. Denne gunstige renten gjelder uansett om du ønsker leasing eller nybilkjøp – og hva som er økonomisk fornuftig for deg må du vurdere. Mer om rentekampanjen finner du her.


Summa summarum er ŠKODA mye familiebil for pengene. De ulike modellene passer små og store familier og sørger for at du kommer trygt frem til hytta, svigermor, på bilferien eller butikken.


Er du interessert i å prøvekjøre en ŠKODA? Book en prøvekjøring her.Siste nytt