Ny Škoda Kodiaq i 2024

28. září 2023

Større, romsligere, nytt design og ny teknologi.

Neste generasjon

Neste generasjon av Kodiaq kommer med nytt karakteristisk design og enda mer plass, spesielt for passasjerer på tredje seterad. Bilen kommer med nytt interiørkonsept som inkluderer berøringsskjerm på opptil 12,9 tommer, girvelger på rattstammen, manuelle og digitale kontroller, samt en ryddig og godt organisert midtkonsoll.

UtvendigInnvendig

Škoda Smart Dials

Trykknapper med digitale skjermer gir rask tilgang til ulike kjøretøyfunksjoner. De to ytre Smart Dial-knappene for føreren og passasjeren foran styrer temperatur, seteoppvarming og seteventilasjon, og viser den aktive funksjonen for øyeblikket. Midtre Smart Dial kontrollerer opptil fire forskjellige funksjoner, som infotainmentvolum, viftehastighet, luftretning, smart klimaanlegg, kjøremodus og kartzoom.

Teknologi

Alle nye Kodiaq-modeller er utstyrt med DSG automatisk girkasse som standard.

Sikkerhetsutstyret omfatter andre generasjons full-LED Matrix-lykter og avanserte assistansesystemer, som Emergency Assist og Traffic Jam Assist. Remote Park Assist gjør det mulig å manøvrere SUV-en inn i trange parkeringsplasser fra utsiden av kjøretøyet ved hjelp av en smarttelefonapp.

"Simply Clever"-funksjoner inkluderer ny oppbevaringsplass med koppholdere i baksetet, Phone Box med kjøling og trådløs lading for to mobiltelefoner, samt seter med pneumatisk massasjefunksjon.

Bærekraftige materialer

Nye Kodiaq produsseres med interiørdesignalternativene - Loft, Lounge eller ecoSuite i svart eller cognac, med tekstiler laget av 100% resirkulert polyester. Skinnet i ecoSuite er farget bl.a. med rester fra kaffebønne-produksjon.

Dimensjoner*

Lengde: 4,758 mm
Bredde: 1,864 mm
Høydet: 1,657 mm
Akselavstand: 2,791 mm
Hoderom på tredje seterad** 920 mm
Bagasjeromsplass: 910 l

* Foreløpige data.
** Gjelder syv-seter.

Motorer

Bensin
1.5 TSI (mHEV) 7-speed DSG 110 kW (150 hp)
2.0 TSI 7-speed DSG 4×4 150 kW (204 hp)
Diesel
2.0 TDI 7-speed DSG 110 kW (150 hp)
2.0 TDI 7-speed DSG 4×4 142 kW (193 hp)
Plug-in hybrid
1.5 TSI iV 6-speed DSG 150 kW (204 hp)

Motoriseringer tilgjengelige for det norske markedet vil kommuniseres nærmere salgsstart i 2024.

Se video fra verdenspremieren

Krevende tester under ekstreme forhold

De nye generasjonene av Škoda Superb og Kodiaq har gjennomført et omfattende internasjonalt testprogram. I løpet av en periode på to år har de dekket mer enn en million kilometer. Testkjøringene har utsatt bilene for temperaturer fra -30 °C så vel som nesten +50 °C i ørkenen i Arizona.

Bilene har også blitt testet med tilhengere gjennom "Grossglockner High Alpine Road" og ikke minst i ulike laboratorier med slitasjetester som skal simulere 40 års reell bruk av kjøretøyet.

Testet i polarsirkelen

De nye generasjonene av Škoda Superb og Kodiaq, har vellykket bestått intensiv kuldetesting i polar-sirkelen. Kjøretøyenes funksjoner, kvalitet og holdbarhet ble vurdert i temperaturer så lave som minus 30 grader Celsius.

Hovedfokuset for disse testene var på kjørestabilitet, passasjerkomfort under isete forhold, og generell pålitelighet under lange vinterreiser. I tillegg måtte bilene tåle ekstra vekt av is og snø. Hver del av testkjøretøyene ble grundig gjennomgått: Understell, karosseri, motor, klimaanlegg og hele det elektriske systemet."

Forberedelsene er i full gang

De første test-modellene er allerede under produksjon, mens serieproduksjon vil starte i 2024. Da er planen at inntil 410 nye Kodiaq-modeller skal rulle ut av fabrikksdørene hver dag.

En suksesshistorie

Škoda Kodiaq, som ble lansert for første gang i 2016, har allerede solgt mer enn 740 000 enheter på verdensbasis. Den var første syvseters SUV fra Škoda og introduserte merkets helt nye designspråk for SUV-segmentet. Den ekstra sportslige Kodiaq RS kom i 2018, mens hele modellrekken ble oppdatert i 2021. Mer enn 40 internasjonale priser er synlig bevis på den store Škoda-SUV-ens kvaliteter og ekstraordinære popularitet.

Škoda Kodiaq

4,7 meter lang romslig familie-SUV med offroad-egenskaper, klasseledende bagasjerom, mulighet for syv seter, 4x4 firehjulstrekk, tilhengerfeste og moderne teknologi.

Siste nytt