Navnet på ŠKODAs nye elektriske familie-SUV er bekreftet

11. února 2020
Navnet kombinerer forbokstaven "E" for elektrisk mobilitet med karakteristiske "Q" på slutten - som resten av ŠKODAs SUV-familie.

En kilde til liv

Lang rekkevidde, kombinert med stor plass og alle egenskapene fra en fullblods familie-SUV har skapt stor interesse for ŠKODAs neste elbil. Tusenvis av nordmenn har allerede forhåndsbestilt bilen, som snart har verdenspremiere.


Navnet ENYAQ er inspirert av det irske navnet «Enya», som bl.a. betyr «kilde til liv». Det er igjen en referanse til ŠKODAs helhjertede satsing på elektrisk teknologi fremover.

Bokstaven «Q» i ENYAQ følger ŠKODAs navnestrategi som et kjennetegn på at bilen er en del av merkets SUV-familie. Med «E» som første bokstav refererer ŠKODA til den ektriske drivlinjen.


ŠKODA-konsernet beskriver ENYAQ som en milepæl i merkets historie, som staker ut kursen for veien videre. Samtidig skal bilen ta med seg alle de smarte løsningene ŠKODA-merkevaren er tuftet på gjennom 125 år.


ŠKODAs SUV-familie utvides altså snart med elektriske ENYAQ, som føyer seg inn i rekken av KODIAQ, KAROQ og KAMIQ. Elektriske ENYAQ, skiller seg ut med drivlinjen bygget på Volkswagen-konsernets nye elektriske MEB-plattform. Slektskapet til ŠKODAs øvrige modeller er allikevel tydelig. Smarte løsninger, mye bil for pengene og god plass til hele familien blir store konkurransefortrinn også for ENYAQ. I likhet med ett av landets beste nettverk av forhandlere og servicepunkter.


ŠKODA har allerede utvidet porteføljen sin med én elektrisk modell, CITIGOe iV, som med attraktiv pris og god rekkevidde er blitt populær i det norske markedet siden det ble åpnet for bestilling mot slutten 2019. Fremover kommer det enda mer elektrisk fra ŠKODA, og frem til 2022 skal den elektriske iV-familien utvides til totalt ti modeller.

Forhåndsbestill elektriske ŠKODA ENYAQ

Du kan forhåndsbestille ŠKODAs elektriske familiebil "ENYAQ" ved å følge linken under.

Siste nytt