KODIAQ RS med ny rekord på Nürburgring

11. června 2018
Nürburgring. Nordsløyfen. Det grønne helvete. Verdens mest utfordrende racerbane. ŠKODA sendte sin nye syvseters SUV til den ikoniske banen for å sette ny rekord.

En serieprodusert versjon av ŠKODA KODIAQ RS ble sendt av gårde for å erobre de nesten 21 kilometerne på den legendariske racerbanen vest i Tyskland.

Nordsløyfen er vanligvis forbeholdt sportsbiler og biler med ulike spesialtilpasninger, men hvorfor ikke la en stor SUV få prøve seg?

For å kunne kjøre inn til best mulig tid, overlot ŠKODA-teamet ingenting til tilfeldighetene. En kvikk bil trenger en kvikk fører. Det ble derfor en kvinne med sterk tilknytning til Nürburgring som tok plass bak rattet på den sportslige SUV-en.


Det er få som kjenner banen like godt som racerfører Sabine Schmitz, eneste kvinne som har vunnet 24-timersløpet på Nürburgring. Hun har kjørt mer enn 30 000 runder på banen i alle slags biler.

Det ble ikke gjort noen tekniske endringer på den syvseters SUV-en med firehjulsdrift før rekordforsøket. Det ble brukt nøyaktig samme versjon som skal settes i produksjon.

Bilen ser sportslig ut og oppfører seg også sportslig når man kjører den. Jeg trodde ikke at en syvseter kunne være så lett å manøvrere, spesielt ikke på en så krevende bane som Nordsløyfen, men den er virkelig lett å kjøre. Jeg er imponert.

Omtrent klokka to på ettermiddagen er det tid for å starte den nye 2,0-liters BiTDI-motoren til ŠKODA KODIAQ RS. Motoren med 239 hk gir fra seg et brøl og er klar for rekordforsøket.

Sabine Schmitz aktiverer sportsmodus, startflagget flyr opp og ŠKODA KODIAQ RS starter jakten på rekorden. Sabine har ingen planer om å kjøre forsiktig med bilen. Hun gir full gass og bremser kun i det siste mulige øyeblikk.

Teamet på mållinjen følger utålmodig med og venter på at KODIAQ RS skal komme i mål. Spenningen stiger mens de ser fra horisonten til klokken og tilbake igjen. Endelig! SUV-en kommer til syne og nærmer seg raskt. Bilen krysser mållinjen i godt over 200 km/t.

Målflagget signaliserer slutten på runden og alle teammedlemmene følger bilen med øynene mens den suser forbi. De stirrer på klokken. Den stanset på 9 minutter, 29 sekunder 84 hundredeler. ŠKODA KODIAQ RS har satt ny rekord som den raskeste syvseters SUV-en som noensinne har fullført Nordsløyfen.

Dette var skikkelig gøy! Bilen var veldig god og stabil og bremsene fungerte perfekt, konstanterer Sabine Schmitz smilende.

ŠKODA KODIAQ RS er forventet til Norge i begynnelsen av 2019.


Sabine Schmitz

Sabine Schmitz er en profesjonell racing-sjåfør og en ekspert når det gjelder Nordschleife. Ikke bare vokste hun opp nær banen, men er også den eneste kvinnen så langt som har vunnet 24-timers Nürburgring. Hun er programleder for motorsportshow på tysk TV, og har også vært med på BBCs Top Gear.

Møt KODIAQ-familien

KODIAQ, KODIAQ SCOUT og KODIAQ SPORTLINE.

Siste nytt