Første kjøretur for ŠKODA VISION X

9. dubna 2018
Hør tankene fra designerne bak konseptbilen ŠKODA VISION X.

Prosessen med å designe en ny bil er ikke fullført før man ser den kjøre av gårde for aller første gang. Det er først når bilen settes i bevegelse at alt faller på plass og designet virkelig får den oppmerksomheten det fortjener. Samspillet mellom lys og skygge gir VISION X et dynamisk uttrykk. Bilen har et kraftfull utseende med bred front og markante linjer, men fremstår samtidig som en spenstig og leken bil.

"ŠKODA VISION X er den nyeste og minste tilskuddet til vår SUV-familie. Den er kompakt, ung og sportslig i uttrykket. De tydelige skarpe linjene er inspirert av tsjekkisk krystallglasskunst. Vi ønsket å ta opp arven fra tsjekkisk kunst og håndverkstradisjoner og la designet spille på det", sier Dalibor Pantucek, som har designet eksteriøret på VISION X.

Hybrid-crossoveren VISION X har et formspråk som er gjenkjennelig fra eksisterende ŠKODA-modeller samtidig som den tilfører noe helt nytt. De presise linjene og 3-dimensjonale flatene trer enda tydeligere frem når bilen er i bevegelse. De smale hovedlyktene og lyselementene i fronten kommer garantert til å bli lagt merke til - særlig når det er mørkt. Baklyktene er designet med den den tradisjonelle C-formen ŠKODA er kjent for, men får samtidig en helt egen signatur med det markante skillet mellom øvre og nedre del.

"Interiøret i VISION X bygger videre på designet fra den helelektriske konseptbilen VISION E. Igjen har vi jobbet mye med lys og krystallelementer, men denne gangen gikk vi for en enda mer sportslig og leken stil. De triangulære formene på flere av de utvendige elementene finner du også igjen inne i bilen. Kupeen er romslig og åpen, og de karakteristiske setene gir bilen et sportslig preg", sier Dimitrios Darkoudis, som har designet kupeen i VISION X. VISION X er utstyrt med en innovativ hybrid-drift. Her har ŠKODA kombinert en CNG(gass)-forbrenningsmotor med en el-motor som gir en unik kombinasjon av lave utslipp og høyt dreiemoment ved lave turtall. Konseptbilen viser også fram flere nye Simply Clever-ideer. Blant annet to elektriske longboards som gjør det enkelt å komme seg rundt i byen. Til tross for alle unike løsninger og detaljer, har VISION X allikevel likhetstrekk med de andre SUV-ene fra ŠKODA og vil være lett gjenkjennelig som en ŠKODA på veien.

Siste nytt