De første skissene av ŠKODA KAMIQ

3. února 2019
Den kompakte crossover-SUV-en er den neste modellen ut med ŠKODAs nye designspråk.

ŠKODA viser nå frem de to første skissene av den nye crossover-SUV-en ŠKODA KAMIQ.

I følge designsjef hos ŠKODA - Oliver Stefani, representerer designet til KAMIQ fremtiden. "I vår nye urbane, crossover-SUV har vi lagt til et helt nytt designelement med frontlyktene. De delte fornlyktene, med kjørelysene øverst, er aldri gjort før i ŠKODA. Disse lyktene gir KAMIQ et unikt uttrykk og er nok et eksempel på ŠKODAs nye designsrpåk."


Et annet kraftfullt designelement er den brede grillen med doble riller, slik som hos alle de andre modellene i ŠKODAs stadig voksende SUV-familie. Fra siden ser man tydelig det høye panseret og en balansert proporsjonering av hele bilen, samtidig som det uttrykker dynamikk og sportslighet for den nye, urbane SUVen. Baklyktene beholder ŠKODAs kjente C-form, men med en frisk og ny tolkning. Et annet element, som først ble brukt på ŠKODA SCALA som ble vist frem i desember, er ŠKODA-navnet i blanke, stilrene bokstaver på bakluken.


ŠKODA KAMIQ får sin verdenspremiere på bilmessen i Genève i mars. 

Skisser - en essensiell del av designprosessen

Skissene av ŠKODA KAMIQ ble tegnet av Antti Mikael Savio, én av designerne på ŠKODAs design-team. Slik beskriver han designprosessen:


Hvor viktig er skissene i designprosessen?
De er en helt essensiell del. Hver bil starter livet sitt på papir, som er den raskeste måten å sette ideer ut i livet på. Når vi skisserer flytter vi ideene fra hodene til papiret. Dette gir et hint om i hvilken retning merkeidentiteten går og hva vi ser for oss.


Hva må enhver designskisse inneholde?
Den må ha en klar ide, følelser, samt at den må inneholde noen nye designelementer. Nøkkelen er harmoni og riktige proporsjoner. Skissene må skape et ønske om å se sluttproduktet.


Hva skiller designskisser for bil fra andre typer designskisser?
Min mening er at det er liten forskjellen mellom bilskisser og andre skisser. Målet med en skisse er å fange essensen. Målet med en bilskisse er å bringe noe nytt og uventet til bordet, og det samme gjelder for stort sett for alle andre former for design.


Hva betyr skissearbeid for deg?
Det er som å puste! Det den mest naturlige uttrykksformen for meg.


Var det interessen for tegning som fikk over på bildesign, eller interesse for bil som fikk deg til å begynne med design?
Det er vanskelig å si. De kom sammen. Jeg har alltid tegnet biler, helt siden jeg var liten.


Hva inspirer skissene dine?
Jeg blir veldig inspirert av musikk og vakre objekter. Noen ganger kan noe så enkelt som en inspirerende samtale være nok.

Siste nytt