ŠKODA KODIAQ RS er klar for verdenspremiere

ŠKODA KODIAQ RS er klar for verdenspremiere

17. 9. 2018

Nye ŠKODA KODIAQ RS er klar for verdenspremiere under Paris Motor Show 2018 (4. - 14. oktober). Modellen, som blir tilgjengelig med syv seter, får en 240-hester dieselmotor - den mest kraftfulle dieselmotoren i merkets historie.

RS-emblemet har prydet ŠKODAs mest sportslige modeller siden år 2000. ŠKODA KODIAQ RS er merkets første SUV i den gjeve RS-klubben. Den tsjekkiske bilprodusenten tar nå merkets 117-år lange motorsport– og rallyhistorie med inn i et nytt segment – og markerer det med en ny, moderne RS-logo med røde detaljer.

Følger i fotsporene til den første RS-modellen fra 1974
RS står for Rally Sport og ble først introdusert i 1974 på to rally-prototyper - ŠKODA 180 RS og 200 RS. Året etter, i 1975, utviklet ŠKODA disse to modellene til 130 RS, og i 1977 ble også sportscoupeen introdusert. En legendarisk bil som gikk av med to seire i sin klasse i Rally Monte Carlo, i tillegg til å vinne Rally Akropolis. I 2000 introduserte ŠKODA den første produksjonsmodellen av RS, den veldig populære OCTAVIA RS.

Den nye RS-logoen får også sin debut i Paris sammen med ŠKODA KODIAQ RS. Den dynamiske SUVen bærer logoen på flere steder, blant annet i den aggressive radiator-grillen. Her står V for «Victory», og det røde symboliserer sportsligheten og kreftene i RS-familien. Logoens nye utseende understreker også KODIAQ RS dynamiske design.

Firehjulstrekk og den mest kraftfulle dieselmotoren i ŠKODAs historie
Den kraftfulle motoren i KODIAQ RS står i stil til både navnet, logoen og designet. Den firesylindrede, to liter store, TDI-motoren yter hele 240 hestekrefter takket være biturboen, og har et dreiemoment på 500 Nm. Dette gjør den til den sterkeste dieselmotoren som er satt i produksjon i merkets 120 år lange historie.


ŠKODA KODIAQ RS

Vår kraftigste SUV

Siste nyheter

Alle nyheter