Tre nye elbiler fra ŠKODA

30. srpna 2022

ŠKODA satser offensivt, og lanserer tre nye fullelektriske biler innen 2026. Flere vil følge fortløpende. Ny logo og nytt design skal representere overgangen til en ny epoke for merkevaren ŠKODA, og er den største endringen i selskapets merkeidentitet på over 30 år.

Utvalg som dekker alle behov

ŠKODA lanserer tre nye elbiler, hvor konseptbilen VISION 7S allerede har gitt en forsmak på én av disse. 7-seteren vil ha en WLTP-rekkevidde på 600 kilometer og en ladehastighet på 200 kW. ŠKODA vil også lansere ytterligere to fullelektriske modeller innen 2026, den første allerede i 2024.


For å få til dette, skal det investeres ytterligere 5,6 milliarder euro i elektrisk mobilitet og 700 millioner euro i digitalisering over de neste fire årene. Dette tar merkevaren ŠKODA til et helt nytt nivå. Nytt design skal bidra til å markere enda tydeligere hva selskapet står for; moderne og funksjonelt design, smarte løsninger og en digital brukeropplevelse.


ŠKODA skal tilby et solid utvalg elbiler som dekker alle behov; en liten og nettere elbil, en kompakt SUV og en syv-seters familiebil.


Det nye designspråket vil gradvis innføres fra starten av neste år. Kjennetegnet er klare linjer, funksjonelle og smarte løsninger og moderne design understreker verdiene i ŠKODA.


Den nye logoen vil ikke være tredimensjonal, og langt mer tilpasset det digitale. ŠKODA vil dessuten nå benytte to nyanser av grønn: «Emerald» og «Electric Green», for å understreke bærekraftig mobilitet. Den nye merkeidentiteten vil først bli introdusert i informasjon- og kommunikasjonsmateriell, deretter i alle modeller fra 2024.ŠKODA VISION 7S

Med avdukingen av den syv-seters konseptbilen VISION 7S, viser ŠKODA sitt fremtidige designspråk som kombinerer robusthet, funksjonalitet og autensitet. VISION 7S er også første ŠKODA med matt lakkering. Interiøret er preget av bærekraftige materialer og interaktive overflater. Konseptbilen har en rekkevidde på over 600 km (WLTP) takket være et batteri på 89 kWt.

Bærekraftige materialer innvendig, enda mer intuitiv betjening

Hovedtyngden av materialene i VISION 7S kommer fra bærekraftige kilder, og er ekstremt holdbare. Eksempelvis er gulvet laget av resirkulerte dekk og stoffene laget av 100 prosent resirkulert polyestergarn.


Interiøret er satt til to ulike konfigureringer; kjøring og avslapping. Under kjøring er all betjening ideelt posisjonert og enkelt å nå for føreren. Den 14,6 tommers store touchskjermen er orientert vertikalt for best mulig betjening. Når du lader eller stopper, kan «Relax Mode» velges med ett trykk på knappen i senterkonsollen. Da trekkes ratt og instrumenter bort fra føreren og passasjerene, for å gi bedre plass.

Passasjerer på andre og tredje rad kan dessuten feste telefoner magnetisk på baksiden av setet foran. Du kan også skrive på stoffet med fingeren – for å gi en kort beskjed, eller la barna lage små tegninger.

Maksimal beskyttelse: Barnesete på den sikreste plassen i bilen

Plasseringen av barnesetet er også innovativ, og montert på den sikreste plassen i bilen, integrert i senterkonsollen. Som tilvalg kan et ekstra interiørkamera i taket også gi bilder av barnet på infotainment-skjermen.


VISION 7S har også praktiske ryggsekker som kan festes magnetisk til setenes bakside, slik at de er lett tilgjengelige på familieutflukter. Et stort panoramatak fyller interiøret i VISION 7S med lys. Foran den sentrale skjermen er det en stor krystall som indikerer batteri- og ladestatus med ulike farger.

Siste nytt