ŠKODA leverer Militærpolitiets biler

31. července 2018
ŠKODA har levert Militærpolitiets nye biler. Med nytt, markant design blir hverdagen både tryggere og bedre for MP-personell og medtrafikanter.

ŠKODA er stolte av å ha levert 15 nye SUPERB til Militærpolitiet. Bilene er levert med ny folie i sterke farger og store reflekser, noe som gjør at MP-bilene nå er mer i tråd med hvordan utrykningskjøretøy skal se ut. Nå er de mer synlige i trafikken, og lettere for medtrafikanter å forstå hvordan de skal oppføre seg.


– Et uniformert utrykningskjøretøy skal være synlig i trafikken. På de gamle bilene var det kun en liten sjakkstripe på siden og «Militærpolitiet» i liten skrift. Nå har vi fått en visuell profil som gjør at du tydelig ser at det er en MP-bil, og ikke en hvilken som helst bil, noe du gjorde i praksis før, forklarer major Rune Andersen, sjef for utvikling i Militærpolitiet.


UTRYGG TJENESTE
Major Andersen forteller at de tidligere har hatt personell som ikke har følt at det er trygt å stå langs veien og dirigere trafikken, eller håndtere ulike trafikkhendelser. De har følt at de ikke er synlige nok. Når bilparken nå skulle skiftes ut, var det også naturlig at den visuelle profilen på bilene skulle endres.


– Ved utrykningssituasjoner nå ser vi at det er enklere å bli sett og forstått i trafikken. Folk samhandler mer med oss, noe som bidrar til økt trafikkavvikling. Dette er ikke bare viktig for oss, men også for allmenheten, understreker Andersen.


Totalt er det 15 MP-biler fordelt over hele landet, og alle har nå fått den nye profilen. Utviklingen er gjort i samarbeid med Politiet, Statens vegvesen og vegdirektoratet.


– Jeg synes de har en estetisk fin utførelse. Fargen gir god synlighet og økt sikkerhet. Rødfargen tar fint vare på den historiske delen vi kjenner igjen fra den røde snora og bereten til MP, sier sjef for Forsvarets militærpolitiavdeling, Terje Ludolf Myhre.


MER SYNLIG UNDER NATO-ØVELSEN
Til høsten skal NATO-øvelsen Trident Juncture holdes i Norge. Oppgraderingen av bilene er uavhengig av øvelsen, men det er likevel viktig for MP å ha utstyret i orden når de allierte kommer til landet for å trene.


– Denne utskiftingen får en merkbar effekt for tilstedeværelsen opp mot Trident Juncture. Nå står vi bedre rustet til å understøtte både deployeringen som starter i august, og redeployeringen. At vi har nytt materiell, betyr at vi minimerer nedetiden på materiellet i denne viktige perioden, forsikrer Myhre.


Militærpolitiet er spredt over hele landet til støtte for alle sjefer og avdelinger i hele Forsvaret.


– Disse bilene er arbeidsplattformen for mine vernepliktige, soldater og befal. Med denne utformingen er de godt synlige for operasjoner langs veien. Når vi støtter militære forflytninger er det viktig med synlighet, spesielt under vinterforhold hvor det er mørkt, snø og dårlig vær, understreker militærpolitisjefen.

Les mer på forsvarets egne sider

Vil du vite mer om ŠKODA SUPERB?

Se hele utvalget og les mer på modellsidene.

Siste nytt