Flere nye elbiler fra Škoda innen 2026

26. dubna 2023

Škoda girer opp enda et hakk i satsingen på nye, fullelektriske modeller. Frem mot utgangen av 2026 vil hele fire helt nye elbiler introduseres fra Škoda. Med det vil produktporteføljen dekke alle behov; fra en mindre bybil til en stor 7-seters SUV og sist men ikke minst en romslig stasjonsvogn.

Første sniktitt

Škodas nye elbiler vil alle være basert på merkets nye designspråk "Modern Solid" - som beskrives som robust, funksjonelt og moderne. For første gang viser selvskapets designteam frem "modell-skulpturer" som viser størrelsesforholdene mellom de ulike elektriske modellene.

Elroq

En SUV i størrelsessegmentet under Škoda Enyaq. Rundt 4,5 meter lang representerer den en mer kompakt bil som allikevel vil oppleves svært romslig. Elroq har verdenspremiere i 2024, og blir også den første modellen i Škodas helt nye designspråk Modern Solid.

Finn ut mer om Elroq

City-SUV

En mindre bil som er forventet til en rimelig pris, og som skal gjøre elektrisk mobilitet til et enkelt og svært tilgjengelig valg. Bilen vil være omtrent 4,1 meter lang. City-SUV har verdenspremiere i 2025.

Stasjonsvogn

Denne modellen vil ha en nøkkelrolle blant de fire nye modellene. Med rundt 4,6 meter er det den første elektriske stasjonsvognen fra Škoda, og viderefører med det en svært viktig modelltype for Škoda. Stasjonsvognen har verdenspremiere i 2026.

7-seters stor SUV

Denne fullelektriske syvseteren basert på konseptbilen Vision 7S blir den største i Škodas produktportefølje, med en lengde på rundt 4,9 meter. Vision 7s er designet for at hele familien skal ha en behagelig kjøretur, blant annet kan barna tegne på de digitale veggene og feste både skjermer og ryggsekk på stolryggen foran seg. Den serieproduserte versjonen av Vision 7S har verdenspremiere i 2026.

Siste nytt