Nye OCTAVIA RS iV - Ladbar hybrid

4. března 2020
OCTAVIA RS iV blir den nye toppmodellen i ŠKODAs bestselgerserie når ŠKODA lanserer en ladbar hybrid-versjon med 245 hk (180 kW).

Inspirert av motorsport - designet for hverdagen

Med introduksjonen av nye OCTAVIA RS iV, starter et nytt kapittel i suksesshistorien om RS-modellene. For første gang er en ladbar hybrid toppmodellen i en modellserie. Nye OCTAVIA RS iV gir økte ytelser, kombinert med redusert drivstofforbruk og CO2-utslipp.

Eksteriør

Den sorte ŠKODA-grillen og flere racing-inspirerte designdetaljer etablerer nye OCTAVIA RS iV som et prominent medlem av RS-familien. Bak sorte lettmetallfelger sitter røde bremsekalipere og takspoiler i bilens farge forsterker det sportslige utseendet.

Interiør

Det gjennomgående mørke interiøret har flere tøffe detaljer, som kontrastsøm i sportssetene og på multifunksjonsrattet.

Rask fra stillestående

Et RS-tunet sportsunderstell sikrer dynamiske RS-kjøreegenskaper sammen med den ladbare hybrid-drivlinja.

Det elektriske dreiemomentet er alene på 330 Nm, og det er tilgjengelig umiddelbart fra stillestående. Det gir nye OCTAVIA RS iV en svært rask akselerasjon – den når 100 km/t fra stillestående etter bare 7,3 sekunder. Toppfarten er på 225 km/t.

Kombinasjonen av en 1,4-liters TSI bensinmotor og en elektrisk motor på 116 hk (85 kW) gir en systemytelse på totalt 245 hk (180 kW). Maksimalt samlet dreiemoment er 400 Nm. Samtidig ligger CO2-utslippet på rundt 30 g/km (WLTP), og med et litium-ion-batteri på 13 kWh kan OCTAVIA RS iV kjøre inntil 60 km helelektrisk (WLTP).

Siste nytt