Dette er et tilleggsvindu til hovedsiden.
Alt du trenger å vite

Škoda Enyaq Coupé – tekniske data

Bilens mål

Utvendige og innvendige mål, bagasjeromsvolum.

Sikkerhet

Sikkerhetsutstyr

Škoda Enyaq Coupé står for kompromissløs sikkerhet. I tillegg til sikkerhetssystemene som er beskrevet ovenfor, kan bilen leveres med følgende standard- og ekstrautstyr:

› Isofix- og Top Tether-festepunkter for å feste barneseter på de ytre sitteplassene i baksetet eller på passasjersetet foran.

› Til forskjell fra cruise control, som holder en innstilt hastighet, hindrer hastighetsbegrenseren deg i å kjøre fortere enn en innstilt hastighet.

› ABS forhindrer at hjulene låses ved nødbremsing eller bremsing på glatt underlag.

› Bremseassistenten hjelper deg ved å øke bremsetrykket under nødbremsing. Dette kan gi en vesentlig reduksjon av bremselengden.

› Elektronisk bremsekraftfordeling optimerer automatisk bremsetrykket og den generelle bremsebalansen og forhindrer overbremsing av bakhjulene.

› Regenerativ bremsing motvirker at drivhjulene låses når du senker farten på glatt underlag.

› Antispinnregulering gir smidig start og akselerasjon uten hjulspinn på glatt underlag.

› Elektronisk differensialbrems hjelper deg når du akselererer eller kjører i oppoverbakke og et av drivhjulene har dårlig veigrep.

› Tilhengerstabiliseringsassistenten fungerer når bilen er utstyrt med et originalt tilhengerfeste med egen styreenhet. Systemet bremser ett eller flere hjul og reduserer samtidig elektromotorens dreiemoment etter behov. Tilhengerstabiliseringsassistenten bidrar til å stabilisere bilen og tilhengeren.

› XDS+ bidrar til å stabilisere bilen i skarpe svinger. Styreelektronikken fungerer på samme måte som en sperredifferensial for å gi bedre veigrep og kjøredynamikk i svinger. Bilen kan dermed styres mye sikrere og mer naturlig gjennom svinger.

› Dekktrykkontrollsystemet informerer deg løpende om dekktrykket.

› Auto hold-funksjonen hindrer at bilen beveger seg (uavhengig av helning på veien) når du starter eller stopper, uten at du trenger å trå inn bremsepedalen. Bremsene løsnes automatisk når du trår på gasspedalen. Auto hold-funksjonen holder bilen i ro ved å aktivere bremsene på begge akslene.

Drivlinje og styring

Firehjulsdrift

Enyaq Coupé med firehjulsdrift har en ekstra elektromotor foran i tillegg til bakakselen.

Forhjulsdriften aktiveres og deaktiveres helt automatisk, og du kan til en viss grad påvirke firehjulsdriften ved valg av kjøremodus – Sport, Eco, Comfort, Normal, Individual eller Traction.

Firehjulsdriften bruker bare litt mer strøm enn bakhjulsdrift, hovedsakelig fordi bilen veier mer på grunn av den ekstra motoren foran.

Denne typen firehjulsdrift er mer energieffektiv enn den vanlige typen med langsgående sperre og universalledd.

Adaptiv understellsregulering med valg av kjøremodus

Adaptiv understellsregulering med valg av kjøremodus sørger for maksimal kjøreglede i Enyaq Coupé. Du kan velge mellom flere moduser med ulike innstillinger for støtdemping og andre egenskaper. Det er enkelt å bytte fra en behagelig, avslappet kjøremodus til en modus for mer sportslig kjøring. Det er bare å trykke på en knapp.

Den adaptive understellsreguleringen overvåker, analyserer og reagerer kontinuerlig på kjøringen (bremsing, akselerasjon, svinging) og tilpasser dempingen separat for hvert hjul, alt etter hvilken modus som er valgt.

Sportsunderstell

Sportsunderstellet har stivere hjuloppheng med fjærer og sportslig justerte støtdempere. Det gir god respons og dynamiske kjøreegenskaper. Det er 15 mm lavere foran og 10 mm lavere bak.

Regenerativ bremsing

Regenerativ bremsing er en prosess der bilens bevegelsesenergi konverteres til strøm som deretter lagres i høyenergibatteriet. Det sørger for at energien utnyttes effektivt og øker bilens rekkevidde ved at batteriet lades delvis underveis.

Bilen bremses regenerativt i ulike kjøresituasjoner, og den regenerative bremsingen har flere moduser som kan endres når som helst. Hvor kraftig den regenerative bremsingen skal være, kan du stille inn selv, eller bilen velger intensitet automatisk.

Progressiv styring

Denne funksjonen gir Enyaq Coupé bedre kjøreegenskaper og smidighet i svinger. Den progressive styringen gir variabel styreutveksling avhengig av rattutslaget.

Punkteringssikre dekk

Bilen er som standard utstyrt med dekkreparasjonssett eller med dekk som er utviklet for å tette skader i slitebanen umiddelbart, slik at luften ikke slipper ut (standard for hjul på 20 og 21 tommer).