ŠKODA KAMIQ - En ny, urban SUV

28. února 2019
ŠKODA utvider SUV-familien med en tredje modell. Nye KAMIQ kombinerer fordelene til en SUV med smidigheten og kjøreegenskapene til en kompaktbil.

Med tøft design, toppmoderne assistanse og infotainment-systemer, romslig interiør og smarte "Simply Clever"-løsninger, dekker den nye crossover-SUV-en ŠKODA KAMIQ behovene til både mindre familie- og livsstilsorienterte kunder.

Navnet KAMIQ stammer fra språket til urbefolkningen i Nord-Canada og Grønland og beskriver "noe som passer perfekt for en hver situasjon".

Visuelle høydepunkter

ŠKODA KAMIQ viderefører designspråket fra de to andre SUV-ene KODIAQ og KAROQ, og kommer med visuelle høydepunkter som delte LED-lys foran. I full-LED-versjon fremstår kjørelysene som krystaller som svever tredimensjonalt over hovedlysene. I full-LED-versjon fungerer tåkelysene som kurvelys, og for første gang i en ŠKODA er blinklysene dynamiske. Det betyr at de fremre blinklysstripene som består av individuelle LED-elementer, blinker med bevegelser som "animeres" utover mot sidene.

Romslig og komfortabelt interiør

En frittstående midtsentrert skjerm på 9,2 tommer er blant de største i segmentet, og som tilvalg kan KAMIQ leveres med digitalt instrumentpanel med 10,25-tommers display.


Interiøret i ŠKODAs nye crossover-SUV er ikke bare romslig, men inkluderer også komfortutstyr som vanligvis bare leveres i større biler. Dette inkluderer bla.a. oppvarmet ratt, oppvarmet frontrute, og mulighet for setevarme i baksetet.


ŠKODA KAMIQ har en lengde på 4241 mm, bredde på 1793 mm, og en høyde på 1531 mm. Akselavstanden måler 2651 mm. Dette gir gode plassforhold, også i baksetet. Bagasjerommet måler 400 liter, som kan utvides til 1395 liter når baksetet felles ned. Da kan KAMIQ frakte gjenstander som er 2447 mm lange.

Fem motoralternativer

Alle motorvalgene til ŠKODA KAMIQ har direkte drivstoffinnsprøyting og turboladere. De leveres med et system for regenerering av bremseenergien, start-stopp-teknologi, og tilfredsstiller de strengeste Euro 6d-TEMP utslippskravene. KAMIQ kommer også som 1,0 G-TEC, en spesielt effektiv og miljøvennlig motor som går på naturgass (CNG). Det gir lavere utslipp av CO2 og NOx enn konvensjonelt drivstoff.


KAMIQ vil tilbys med totalt fem ulike motoralternativer:

1,0 TSI 95 hk 5-trinns manuell girkasse

1,0 TSI 115 hk 6-trinns manuell girkasse / 7-trinns DSG automatgir

1.5 TSI 150 6-trinns manuell girkasse / 7-trinns DSG automatgir

1.6 TDI 115 6-trinns manuell girkasse / 7-trinns DSG automatgir

1,0 90 hk G-TEC CNG 6-trinns manuell girkasse

Sikkerhetsystemer

ŠKODA KAMIQ tilbyr klasselendende sikkerhetssystemer. «Front Assist» og «Lane Assist» blir standard. «Front Assist» inkluderer nødbrems og prediktiv fotgjengerbeskyttelse. Systemet overvåker området foran bilen ved kjøring i urbane miljø, og bidrar dermed til å hindre ulykker. «Lane Assist» buker kamera til å lese veimerkingen, og hjelper sjåføren med å holde bilen innenfor sitt kjørefelt.


«Adaptive Cruise Control» (ACC) kan leveres som ekstrautstyr. Den justerer farten etter forankjørende kjøretøy – helt opp til 210 km/h. I kombinasjon med DSG kan systemet også bremse KAMIQ helt til stillestående, og sette i gang igjen i løpet av tre sekunder.


Opptil ni kollisjonsputer – inkludert knekollisjonsputer og sidekollisjonsputer i baksetet – beskytter passasjene ved en ulykke. Etter en eventuell ulykke, vil «Multi-Collision Brake» hindre at kjøretøyet ruller ukontrollert videre.


«Side Assist» kan oppdage kjøretøy 70 meter unna, som er på vei inn i bilens blindsone. Dermed får føreren effektiv assistanse ved kjøring på flerfeltsveier.

Alltid online takket være eSIM

ŠKODA KAMIQ er utstyrt med neste generasjon infotainmentsystem og gir tilgang til de nyeste tjenestene fra «ŠKODA Connect». Fast oppkopling mot Internett gir også KAMIQ «eCall» - et nødsystem som automatisk overfører informasjon om bilens posisjon til en nødsentral ved en eventuell ulykke. Med «ŠKODA Connect»-app til Android og Apple-telefoner for får man mulighet til å låse bilen, sjekke om alle dører og vinduer er lukket, eller undersøke drivstoffnivået i tanken m.m.

«Simply Clever»–løsninger

Til sammen tilbyr ŠKODA KAMIQ mer enn tyve «Simply Clever»-løsninger. KAMIQ er for eksempel første bilen i sin klasse som tilbyr smart dørbeskyttelse som aktiveres automatisk når en dør åpnes. Det hindrer skade på både KAMIQs dører og på bilen parkert ved siden av. Elektrisk betjent bakluke (ekstrautstyr) er en annen hendig finesse. Og fra utstyrsnivået «AMbition» og oppover, vil en avtagbar LED-lykt alltid være å finne på siden i bagasjerommet.

ŠKODA KAMIQ har verdenspremiere på bilutstillingen i Geneve mars 2019. Forventet salgsstart: Fjerde kvartal 2019.

Siste nytt