Dette er et tilleggsvindu til hovedsiden.

Tilbake til hovedsiden

All informasjon du trenger

TEKNISKE DATA FOR OCTAVIA STASJONSVOGN

Bilens mål

Sikkerhet

Andre sikkerhetsfunksjoner

ŠKODA OCTAVIA STASJONSVOGN står for kompromissløs sikkerhet. I tillegg til de sikkerhetssystemene som beskrives ovenfor, leveres følgende standard- og ekstrautstyr til OCTAVIA STASJONSVOGN:

EDL hjelper deg når du akselererer eller kjører i oppoverbakke med dårlig veigrep for ett av drivhjulene.

ABS forhindrer at hjulene låses ved nødbremsing eller bremsing på glatt underlag.

MSR motvirker at drivhjulene låses dersom føreren reduserer hastigheten på glatt underlag.

Bremseassistenten hjelper føreren ved å øke bremsetrykket under nødbremsing. Dette kan gi en vesentlig reduksjon av bremselengden.

ASR gir smidig start og akselerasjon uten hjulspinn på glatt underlag.

XDS+ assisterer føreren i skarpe svinger og sørger for at bilen forholder seg nøytral ved dynamisk kjøring i svinger.

Dekktrykkontrollen holder til enhver tid føreren oppdatert på dekktrykket.

Bakkestartassistenten sørger for trygg bakkestart. Systemet aktiveres automatisk i stigninger på fem grader eller mer, og gir enkel og trygg bakkestart uten bruk av håndbremsen. Systemet forhindrer at bilen ruller bakover eller at motoren kveles.

Blinkende bremselys reduserer faren for påkjørsel bakfra, spesielt når bilen nærmer seg kø på motorveien eller plutselig bremser foran en uventet hindring.

Firehjulstrekk

Firehjulstrekk

Med intelligent firehjulstrekk får ŠKODA OCTAVIA STASJONSVOGN økt stabilitet og veigrep ved vekslende vei- og kjøreforhold. Drivlinjen med elektronisk styrt flerplateclutch registrerer og håndterer selv de minste endringer på veidekket i løpet av millisekunder. Under vanlige kjøreforhold fungerer bilen som en vanlig forhjulsdrevet bil. På snø, is eller gjørme forvandles den til en firehjulstrekker uten at du legger merke til det.

Momentfordelingen mellom hjulene endres automatisk etter forholdene. Det ideelle dreiemomentet for bakakselen regnes ut av styreenheten. Justeringer foretas med variabelt trykk på clutchplatene.

Firehjulstrekk

Grønn teknologi

Start-Stopp-system

Start-stopp-systemet slår av motoren når den ikke trengs. Denne funksjonen er svært praktisk, fremfor alt i bytrafikk, hvor den senker drivstofforbruket betydelig. Start-stopp-systemet aktiveres automatisk når motoren starter, og kan slås av manuelt når som helst.

Start-Stopp-system
Gjenvinning av bremseenergi

Hva skjer når det gjenvinnes energi? Kinetisk energi omdannes til anvendelig strøm, som lagres i batteriet eller brukes av elektriske systemer. Under motorbremsing leverer dynamoen strøm til forbrukere i bilen og lader batteriet. Dette sparer drivstoff som ellers ville blitt brukt til disse oppgavene.

Gjenvinning av bremseenergi
ECO-modus (valg av kjøremodus)

Kjøremodusen ECO er en modus for miljøbevisste førere som er opptatt av drivstofføkonomi. I modeller med direktekoblingsgirkasse omfatter ECO-modusen en rullefunksjon. Rullefunksjonen brukes når du tar foten av gasspedalen.

Giranbefaling

Ved å velge riktig gir kan du spare drivstoff og øke kjørekomforten. Lavere turtall gir lavere drivstofforbruk og en mer stillegående motor. Symbolene øverst til høyre på displayet bekrefter rett girvalg, eller anbefaler å gire opp eller ned.​