Hvilken SUV passer best for meg?

Škoda tilbyr tre ulike SUV-er som alle kan bestilles i utstyrsversjoner tilpasset ditt behov. Enyaq iV, Enyaq Coupé RS iV (elektriske) og Kodiaq (Diesel eller bensin). Alle modellene har svært god plass og kan bestilles med 4x4 firehjulstrekk.

Enyaq iV

Elektrisk familie-SUV med lang rekkevidde og masse plass.

Enyaq iV har en rekkevidde på inntil 537km (WLTP), bagaserom på hele 585 liter, tilbys med 4x4 firehjulstrekk, tilhengerfeste, takstativ og mange smarte løsninger.

Enyaq Coupe RS iV

Sportslig, romslig og helt elektrisk

Enyaq Coupé RS iV er en ekstra sportslig versjon av vår populære familie-SUV. Ekstra kraftig motor, rekkevidde på 510km (WLTP) og 4x4 firehjulstrekk som standard.

Kodiaq

Vår store kraftige offroad-SUV, med mulighet for opptil 7 seter.

4,7 meter lang diesel/bensin-SUV med ekstra høy sittestilling, mulighet for 7 seter, firehjulstrekk og klasseledende bagasjerom.

Hva betyr SUV?

SUV står for "Sports Utility Vehicle" og er en biltype som kombinerer egenskapene til flere forskjellige typer kjøretøy. Biltypen er som oftest designet med et ekstra sportslig og robust utseende.

Opprinnelig ble betegnelsen SUV brukt om terrengkjøretøy, men med SUV-ens økende popularitet, har betegnelsen også blitt utvidet til å inkludere andre typer biler, også modeller uten firehjulsdrift, men med fellestrekk som robust design og høyere sittestilling.

Hvorfor velge SUV?

SUV-er har blitt stadig mer populære, spesielt blant familier. Her er fem gode grunner til å velge en SUV:

God plass
SUV-er er som oftest ekstra romslige, som gjør dem til et godt valg for familier eller de som ofte trenger ekstra plass til bagasje eller utstyr.

Høy sitteposisjon
SUV-er har som oftest høyere sittestilling som gir ekstra god oversikt over veien og omgivelsene.

Sportslig og robust utseende
Mange tiltrekkes av det sportslige og robuste utseendet til en SUV, som inviterer til en aktiv livsstil.

Høy sikkerhet
SUV-er er kjent for å tilby høy sikkerhet takket være størrelse, vekt, og moderne sikkerhetsfunksjoner. I tillegg kommer mange modeller med en rekke sikkerhetsfunksjoner som aktivt jobber for å forhindre eller redusere skader i tilfelle av en ulykke.


Komfort og bekvemmelighet
Den høye innstigningen i en SUV gjør det enklere og mer komfortabelt å komme seg inn og ut av bilen, noe som kan være spesielt nyttig for familier med små barn eller for de som har mye bagasje å håndtere.

Så, om du er ute etter en bil med god plass, god oversikt, fremkommelighet, høy sikkerhet og komfort, kan en SUV være et bra valg.