OPPGRADER DIN ŠKODA MED DAB+

I 2017 blir radio digitalt med DAB+

FM og DAB-nettet slukkes i Norge i løpet av 2017. Det vil si at radio blir digitalisert med den nyeste betegnelsen DAB+. Hvis bilen er utstyrt med FM eller DAB er det derfor behov for å bytte til en radio med DAB+. Det finnes flere ulike løsninger, og din ŠKODA-forhandler kan hjelpe deg med å finne den som passer best for deg.

DAB eller DAB+ – hva er forskjellen

Teknologien ble først døpt med navnet DAB, men dette har blitt endret til DAB+ på bakgrunn av teknisk oppgradering av lyd og informasjon. Når FM-nettet og DAB-nettet slukkes, må man ha en DAB+ mottaker for å kunne høre på radio. Mange radio-enheter som er kjøpt etter 2009 har DAB+. Forskjellen på DAB og DAB+ er teknisk sett mye større enn hva man umiddelbart legger merke til. Lydkvaliteten, flere kanaler og muligheten for svært god dekning er nok de viktigste forbedringene.

Hvordan sjekke om det er DAB eller DAB+ i bilen

Det er mulig å sjekke om det DAB eller DAB+ i bilen ved å søke opp radiokanalen NRK P13 som utelukkende sendes på DAB+. Det er nødvendig med en oppgradering til DAB+ hvis NRK P13 ikke dukker opp i displayet.

Fordeler med digital radio

  • Større kanaltilbud
  • Klar og fin lyd
  • Mindre forstyrrelser

Forkjellige løsninger

DAB+ løsninger tilbys i forskjellige varianter – alt fra en enkel synlig DAB+ adapter til en mer avansert integrert løsning. Kontakt gjerne din ŠKODA-forhandler i dag for hjelp med din nye digitale radio.

Ønsker du at vi gjør hele jobben for deg, kan vi tilby deg ulike alternativ (priser inkl. montering).