Dette er et tilleggsvindu til hovedsiden.

Tilbake til hovedsiden

All informasjon du trenger

TEKNISKE DATA FOR FABIA STASJONSVOGN

Bilens mål

Sikkerhet

Andre sikkerhetsfunksjoner

ŠKODA FABIA STASJONSVOGN er kompromissløs når det gjelder sikkerhet. Kombimodellen fikk fem stjerner i Euro NCAP sin kollisjonstest i 2014 for de fremragende sikkerhetsfunksjonene. I tillegg til de sikkerhetssystemene som er beskrevet ovenfor, kan ŠKODA FABIA STASJONSVOGN leveres med følgende standard- og ekstrautstyr:

Elektronisk differensialbrems hjelper deg når du akselererer eller kjører i oppoverbakke med dårlig veigrep for ett av drivhjulene.

XDS+ er en videreutvikling av elektronisk differensialbrems og assisterer føreren i skarpe svinger og sørger for at bilen forholder seg nøytral ved dynamisk kjøring i svinger. Styreelektronikken simulerer hovedsaklig en sperredifferensial for å gi bedre veigrep og kjøredynamikk i svinger. Resultatet er at bilen lar seg styre mye sikrere og mer naturlig gjennom svinger.

ABS forhindrer at hjulene låses ved nødbremsing eller bremsing på glatt underlag.

MSR motvirker at drivhjulene låses dersom føreren reduserer hastigheten på glatt underlag.

ASR gir smidig start og akselerasjon uten hjulspinn på glatt underlag.

Dekktrykkontrollen holder føreren hele tiden oppdatert på dekktrykket.

Bakkestartassistenten sørger for trygg bakkestart. Systemet aktiveres automatisk i stigninger på fem grader eller mer og gir enkel og trygg bakkestart uten bruk av håndbremsen. Systemet forhindrer at bilen ruller bakover eller at motoren kveles.

Blinkende bremselys reduserer faren for påkjørsel bakfra, spesielt når bilen nærmer seg kø på motorveien eller plutselig bremser foran en uventet hindring.